Сервісні центри МВС посилюють контроль над складанням іспитів. Патрульна поліція

Розпочався Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. Безпека на дорозі – є одним із пріоритетних напрямків роботи Головного сервісного центру МВС. Оскільки саме до їх компетенції належить екзаменація кандидатів у водії різних категорій транспортних засобів. Водій, який досконало знає правила дорожнього руху та має відмінні навички керування легковою автівкою, вантажівкою чи мотоциклом – це запорука успіху з дотримання безпеки дорожнього руху.

Аби допустити до керма справді кваліфікованих водіїв, сервісні центри МВС посилили заходи контролю над складанням іспитів. Про це повідомив заступник начальника управління організації реєстраційної діяльності та допуску водіїв до керування транспортними засобами Головного сервісного центру МВС Павло Єфіменко під час круглого столу в інформаційному агентстві «Укрінформ».

Минулого року в системі сервісних центрів МВС був впроваджений проєкт «Прозорий іспит». Він передбачає створення так званих екзаменаційних хабів, в яких забезпечується посилений контроль за процесом складання іспитів.

«Ці хаби обладнані сучасним програмно-апаратним комплексом, що включає захищену програму DLP, яка унеможливлює віддалене втручання в процес складання іспитів, набір тестових питань, які постійно оновлюються, та систему Face ID», – повідомив Павло Єфіменко.

Екзаменаційні класи для перевірки теоретичних знань обладнані системами перехресної відеофіксації із записом звуку: 4 камери в різних кутах і без «сліпих» зон. Це виключає будь-яку можливість ймовірного втручання в іспит та отримання підказки від сторонніх осіб.

На кожному автоматизованому робочому місці в екзаменаційному класі встановлена підсистема Face ID. Перед початком іспиту кандидат у водії має пройти процедуру ідентифікації та сфотографуватися у сервісному центрі МВС. Під час проходження тестів програма автоматично проводить перевірку особи по фото.

«Автівки сервісних центрів МВС для складання практичних іспитів оснащені чотирма камерами спостереження з фіксацією звуку в салоні, трекером та фіксацією дорожньої обстановки попереду і позаду. Камери в салоні фіксують положення рук, ніг та обличчя кандидата у водії, рук, ніг та обличчя екзаменатора сервісного центру МВС», – розповів Павло Єфіменко.

Сервісні центри МВС посилюють контроль над проведенням іспитів, аби посвідчення водія отримували дійсно кваліфіковані кермувальники з відмінними знаннями правил дорожнього руху та вмінням їх застосовувати на практиці. Все задля організації безпеки дорожнього руху та збереження життя і здоров’я всіх його учасників.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.