Елекртичний Range Rover використовуватиме алгоритми штучного інтелекту для збільшення запасу ходу. Техніка і технології

Перший повністю електричний Range Rover наближається до свого дебюту, і разом з ним розкриваються нові подробиці, включаючи управління батареєю. За даними Autocar, Range Rover Electric використовуватиме технологічний пакет Elysia, створений WAE (раніше Williams Advanced Engineering), щоб збільшити запас ходу. У липні 2023 року британська інженерна фірма, створена на базі команди Формули-1 Williams, оголосила про технологію Elysia, яка може скоротити час заряджання батареї на 25%.

Пакет Elysia включає штучний інтелект та шість секретних алгоритмів для оптимізації параметрів батареї. Джо Джонс, комерційний директор Elysia, зазначив, що поточні параметри програмного забезпечення електромобілів не повністю розкривають потенціал їхнього апаратного забезпечення. Elysia знаходить невикористані резерви, не наражаючи на ризик батареєю.

За словами технічного керівника WAE з приводу інноваційних батарей, Тіма Енгстрома, автовиробники зазвичай переоцінюють стан батареї, щоб запобігти несподіваним зупинкам. Технологія Elysia може безпечно зменшити ці запаси, збільшуючи автономність на 10% та термін служби акумулятора на 30%, а також скорочуючи час швидкої зарядки. Алгоритми працюють постійно, забезпечуючи плавніше зниження продуктивності батареї.

Енгстром пояснив, що ця технологія дозволяє моделювати різні сценарії, такі як запас ходу влітку або взимку і час заряджання в міру зносу батареї. У майбутньому технологія може відкрити нові можливості для високопродуктивних версій. Наприклад, Range Rover Sport використовує двигун BMW V8, але електрична версія також можлива, як і Defender EV.

Електричний Range Rover стане важливою віхою для компанії, пропонуючи інноваційні рішення для підвищення ефективності та комфорту, роблячи поїздки більш екологічними та технологічними.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.