Вантажівки Mercedes-Benz зможуть заправлятися воднем з ОАЕ

Найбільший у світі виробник комерційних автомобілів – Daimler Truck AG розглядає можливість організації постачання екологічно чистого рідкого водню з ОАЕ до Європи з 2030 року. Про це свідчить підписаний днями меморандум про взаєморозуміння з компанією Masdar з Абу-Дабі. Остання має намір стати до 2031 року провідним виробником «зеленого» водню.

Компанія Masdar була заснована в 2006 році і на сьогодні вже розробила проекти для 40 країн із загальною потужністю виробництва електроенергії 20 ГВт, з інвестиціями в розмірі 30 млрд доларів. До 2030 року планується підняти планку виробництва електроенергії до 100 ГВт.

Daimler Truck AG, слідуючи завданням Паризької угоди, зобов’язався продавати на провідних ринках (Європа, США, Японія) виключно СО2-нейтральні вантажівки та автобуси вже з 2039 року.

Наприкінці 2023 року пройшли ходові випробування магістрального тягача Mercedes-Benz Gen2, що працює на рідкому водні. У результаті машина змогла проїхати дорогами Німеччини 1047 км, заправившись лише один раз. Вже до середини 2024 року Daimler Truck планує запустити тестовий парк водневих вантажівок.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.