Реклама российских боевиков "Вагнера" просочилась в TikTok: 1 миллиард просмотров

Реклама российских боевиков “Вагнера” просочилась в TikTok: 1 миллиард просмотров ▪️Аналитики обнаружили в TikTok 160 видеороликов, изображающих или намекающих на насилие, которое совершают боевики частной российской компании “Вагнер”. ▪️В частности, 14 из них видео о казни бывшего заключенного Рязанской ИК-3 […]

Когда появился украинский народ и что украинцы думают о Бандере

Владимир путин и российская пропаганда часто спекулируют на теме украинской истории. Они утверждают, что украинцев как самостоятельного народа “никогда не существовало”, а сама Украина — “страна, искусственно созданная Лениным”. Именно аргументы “от истории” стали едва ли не главным оправданием российской […]

"Когда поедем – не знаю, куда – не знаю, чем будем обеспечены – тоже не знаю"

“Когда поедем – не знаю, куда – не знаю, чем будем обеспечены – тоже не знаю” Полковник рассказывает мобилизованным бойцам, что им предстоит. «С грыжами, металлическими пластинами – годны и поедут на фронт» Вторая армия мира😂

Немного юмора

Пока наша доблестная армия выгоняет всякую нечисть, можно немного насладится этим видео.  

Мы Вместе Можем Остановить Войну

Я обращаюсь к Вам – к истинным жителям России! Не к яхтам путина. Не к лимузинам шойгу. К Вам простым людям. Хватит терпеть! Выходите на улицы – это просто. Мы вместе сможем остановить войну.  

 

На аукціон виставлять рідкісний італійський спорткар Qvale. Автомобільні аукціони

На британському інтернет-аукціоні Car&Classic, що відбувається з 5 по 12 червня, виставлено на торги дуже цікаве авто – Qvale Mangusta. Ці автомобілі було виготовлено менше ніж 300 екземплярів.

Історія появи марки Qvale пов’язана з італійським брендом De Tomaso. До 90-х років компанія Алехандро Де Томасо переживала складний період, і щоб врятувати своє підприємство, він вирішив випустити нову модель. Натхненням для майбутнього спорткара став британський TVR Griffith. Елегантний та унікальний дизайн новинки від De Tomaso розробив знаменитий дизайнер Марчелло Гандіні.

Прототип De Tomaso Biguа було представлено на престижному автошоу у Женеві навесні 1996 року. Автомобіль отримав високі оцінки від відвідувачів та преси, але цього було недостатньо для запуску в серійне виробництво. Компанія гостро потребувала фінансової підтримки. Допомога прийшла від американського бізнесмена норвезького походження К’єлла Квале (Kjell Qvale), який був офіційним імпортером машин De Tomaso та Maserati у США. Єдиною умовою Квале було перейменування серійної моделі на Mangusta на честь класичної De Tomaso Mangusta 60-х років.

У результаті підписаної угоди та інвестицій у розмірі $30 млн у 1997 році в Модені була заснована компанія Qvale Modena SpA, яка з 2000 по 2002 рік виготовила 284 спорткари Qvale Mangusta. Цей автомобіль став «лебединою піснею» Алехандро Де Томасо, який пішов із життя у травні 2003 року у віці 74 років.

Автомобіль оснащувався 4,6-літровим 320-сильним двигуном V8 від компанії Ford, який працював у парі з 5-ступінчастою «механікою» або 4-діапазонним “автоматом”. Оригінальна конструкція складного жорсткого даху дозволяла за кілька секунд перетворити купе на кабріолет, а салон мав посадкову формулу 2+2.

Продавці планують продати цю «капсулу часу» на аукціоні. Її оцінюють у 42 000 доларів.

Виявлено знамените 55-річне авто зі США в новому стані. Ретро автомобілі

У США знайшли ідеально збережене купе Chevrolet Impala 1969 року. Про це повідомляється на сайті Autoevolution.

Знамените авто тривалий час простояло в гаражі й мало експлуатувалося. Цей Chevrolet Impala зареєстрований у штаті Нью-Йорк і мав трьох власників, проте всі вони не надто часто їздили на авто. Пробіг авто за 55 років становить усього 11 250 км.

Велике 5,5-метрове купе чудово збереглося. На кузові Chevrolet Impala відсутня іржа, рідна фарба у відмінному стані, а хромований декор кузова сяє як новий.

Салон також вражає – оздоблення має свіжий вигляд і не пошкоджене. Комплектація включає кондиціонер та радіо.

Під капотом ховається 5,3-літровий V8 з потужністю 235 к.с., який працює з 3-ступінчастою автоматичною коробкою передач. У авто встановлені барабанні гальма всіх коліс, а дискові були опцією.

Зараз Chevrolet Impala планують продати на eBay. Цю капсулу часу оцінюють у 42 000 доларів.

Електромобілі Mercedes-Benz отримали інноваційні твердотільні батареї. Електромобілі та електрокари

Компанія Factorial, яка вже деякий час виготовляє літій-металеві твердотільні акумуляторні елементи для досліджень, передала Mercedes-Benz партію батарей для випробувань.

Відомо, що компанія Factorial доставила Mercedes-Benz понад 1000 твердотільних елементів з ємністю понад 100 Ач.

«Ми раді досягненню цієї важливої віхи зі світовим автомобільним лідером, таким як Mercedes-Benz. Швидкий перехід від перших дослідницьких зразків до майже готового виробу менш ніж за рік підкреслює наші інноваційні можливості в Factorial, і ми продовжуємо активно розвиватися для прискорення впровадження твердотільних акумуляторів в автомобільній індустрії», – зазначив співзасновник і генеральний директор Factorial Сіу Хуан.

За наявності твердотільних елементів з більшою енергоємністю, Mercedes-Benz  інтегрує їх у модулі електромобілів і акумуляторні блоки для ретельного тестування та оптимізації, сподіваючись одного дня запропонувати їх споживачам у легкових авто.

«Ми прагнемо лідирувати в інноваційних технологіях акумуляторів, і наше партнерство з Factorial є важливою частиною цієї стратегії. Ці зразки акумуляторів дають нам можливість додатково перевірити технологію наступного покоління для збільшення запасу ходу та зниження загальних витрат», – додав головний технічний директор і член правління Mercedes-Benz Group AG Маркус Шефер.

Mercedes-Benz заявив, що буде контролювати ланцюжок поставок та виробничі процеси Factorial, щоб забезпечити справжню масштабованість виробничих процесів. Відомо, що у Factorial також є угоди про спільну розробку з Stellantis, Hyundai Motor Company та KIA Corporation.