В Єврокомісії пригрозили санкціями проти Польщі через блокаду кордону з Україною. Надзвичайні події

В Єврокомісії можуть запровадити певні обмеження для Польщі через «недостатню ініціативність щодо владнання ситуації на україно-польському кордоні». Про це сказала профільна єврокомісарка з транспорту Адіна Велян, повідомляє Радіо Свобода у четвер, 30 листопада.

За словами Велян, польська влада повинна була б стежити за дотриманням закону на кордоні, проте їхня участь «майже повністю відсутня».

«Я підтримую право людей протестувати в усьому ЄС, та Україна, яка зараз перебуває у стані війни, не може стати заручницею блокади наших зовнішніх кордонів», – додала посадовиця.

Велян додала, що представники Єврокомісії від початку протестів польських перевізників спілкуються «з усіма сторонами», але ситуація залишається неприйнятною. Також, за її словами, є перелік «технічних заходів», які може вжити Єврокомісія, проте потрібно, щоб їх погодила польська сторона.

«Ми продовжуємо діалог, але залишаємо за собою право втручатися як Єврокомісія з навіть ініціацією процедури порушення (судові заходи проти країни ЄС, що не виконує законодавство блоку – ред.) проти тих, хто не дотримується правил і не застосовує закон», – додала вона.

Як додає Радіо Свобода, представник Єврокомісії Адальберт Янц уточнив, що Адіна Велян не сказала, що «провадження про порушення обов’язково відбудеться».

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.