Полная версия этой страницы:
Рульова рейка
Gudinishe
27.3.2009, 0:01
Понятно..... ну а так чисто із практики чи досвіду, там заміна трудомістка чи не дуже? бо я ніколи не лазив в рульовий механізм калін....Толком що я лазив(точніше все облазив і міняв) так це в шистьорці(моя попередня машина), я там міняв рульову калонку, то це був досить харний процес
Цитата(Gudinishe @ 27.3.2009, 0:01)

Понятно..... ну а так чисто із практики чи досвіду, там заміна трудомістка чи не дуже? бо я ніколи не лазив в рульовий механізм калін....Толком що я лазив(точніше все облазив і міняв) так це в шистьорці(моя попередня машина), я там міняв рульову калонку, то це був досить харний процес

Їх навчилися міняти на Бош-сервісі - той що на початку Кульпарківської.
Якщо міняти самому - все робиться з салону:
1. потрібно зняти рульвий кардинчик, помітивши положення валів маркером, щоб потім руль рівно стояв;
2. відкрутити кришку рейки прикручену шестигранниками. Прикручена дуже міцно - потрібен якісний шестигранник, той що для зборки меблів зломається;
3. після того як знімете кришку - шукати пружину в ній;
4. замінити, збирати у зворотньому порядку.
Юрко, а деж фото процесу???
Що ж це ти міняв, і не зфоткав?
Бери приклад з Скорпіона
scorpion_vp
27.3.2009, 11:13
Цитата(yurko @ 27.3.2009, 7:52)

...
Відкрию вам по секрету, а може вже і ні, що на тому сервісі

працює наш "співкамерник"
Shaft .
mastergid
27.3.2009, 13:14
в сторону до акумулятора але не дуже сильно затягуй щоб рейка не клинила.
Цитата(scorpion_vp @ 27.3.2009, 11:13)

Відкрию вам по секрету, а може вже і ні, що на тому сервісі

працює наш "співкамерник"
Shaft .
не пали контору
Добавлено:Цитата(nokian1980 @ 27.3.2009, 12:27)

Хлопці! в який бік крутити ту бісову гайку на рейці щоб її підтягнути?
і все ж таки - перед тим як крутити - поміняй пружину!
Цитата(Vr_ @ 27.3.2009, 8:14)

Юрко, а деж фото процесу???
там нема нічого цікавого
роби як я написав і буде тобі щастя!
nokian1980
27.3.2009, 15:49
Закручувать гайку за часовою чи проти часової стрілки? Ги...я мабуть тупий!...
так як розумію я то : коли крутиш знизу (з під машини) то за годинниковою (затягуєш), якщо ж з під капоту - проти годинникової (затягуєш). Поправте якщо помиляюсь...
Gudinishe
27.3.2009, 18:30
Цитата(yurko @ 27.3.2009, 7:52)

Якщо міняти самому - все робиться з салону:
1. потрібно зняти рульвий кардинчик, помітивши положення валів маркером, щоб потім руль рівно стояв;
2. відкрутити кришку рейки прикручену шестигранниками. Прикручена дуже міцно - потрібен якісний шестигранник, той що для зборки меблів зломається;
3. після того як знімете кришку - шукати пружину в ній;
4. замінити, збирати у зворотньому порядку.
Бош на кульпарківський знаю, колись там міряв компресію..... А так дякую, треба тепер знайти час і трошки порозкручувати машинку!!!!
)) дивись не перестарайся ))
В мене якраз та рейка клинить досі.... Порадьте куди звернутись щоб подивились...Бо на СТО мені її ще більше "специ" перетягнули..То їздити взагалі немоливо стало.
scorpion_vp
19.5.2009, 21:46
Поїдь ще раз до них, хай попустять. Потім проїдься, якщо знов туга, ще раз до них, хай ще попустять, знов прокатайся... Поки не відчуєш що руль слухається твоїх рук, вільно крутиться і не гримить рейка.
та ну їх. мені до них від Метро аж на Лінкольна (біля 700-річчя) пертись.
mastergid
22.5.2009, 19:27
Хто може підсказати де можна придбати карданчик рульової рейки, а то мій вже так достав, що немає вже сил терпіти це калатання. Доречі в мене без ЕУР
в тебе рейка.... )))) кардан 6 магазин на зеленій (авторинок)
mastergid
22.5.2009, 20:22
Дякую Богдан. В мене рейка вже підтягувалась, а стукає карданчик. Пробував рукою крутити то чується люфт в карданчику.
Люфт то там є, і він скоріше за все звідти не зникне і на новому....... Є досвід в нашого таксиста Олексія який приїздив на червоній калині.... Рейка іф ще раз рейка.... підтягування не допомагає, або на короткий час.
Добавлено:
Він доречі збирається завтра знімати і робити її, а саме ремкомплект туди вставити..... подивимось що вийде.
mastergid
22.5.2009, 21:28
scorpion_vp
22.5.2009, 21:34
Стукає 98% рейка, і 2% карданчик. В мене точно стукає рейка, ніяк не вистачає часу зробити щось з нею. Вже і рем комплект купив.
Цитата(scorpion_vp @ 22.5.2009, 21:34)

Стукає 98% рейка, і 2% карданчик. В мене точно стукає рейка, ніяк не вистачає часу зробити щось з нею. Вже і рем комплект купив.
де брав ремкомплект, а то ні на Зеленій ні на В.Великрго не можу знайти
mastergid
27.5.2009, 20:53
Поідеї має підійти ремкомплект від 08 - 10 так як судячи по каталогу запчастин рейка калини відрізняється тільки картером червяка
scorpion_vp
27.5.2009, 22:23
Цитата(shaft @ 27.5.2009, 21:48)

де брав ремкомплект, а то ні на Зеленій ні на В.Великрго не можу знайти
Брав на зеленій, якщо не помиляюсь в першому ряду(в тому що ПРОСПОРТом торгують) 91маг. Ремкомплект до нової 10-тої рейки. Брав ще десь три місяці тому.
В рульовій рейці хто міняв підшипник на червяку. І як його зняти???????
scorpion_vp
6.6.2009, 8:31
Цитата(Mans @ 5.6.2009, 18:46)

В рульовій рейці хто міняв підшипник на червяку. І як його зняти???????
Якщо не помиляюсь, то він випресовується (тобто його треба стягувати зйомником, а новий запресовується).
Цитата(scorpion_vp @ 6.6.2009, 9:31)

Якщо не помиляюсь, то він випресовується (тобто його треба стягувати зйомником, а новий запресовується).
Пробували зйомником не виходить, зйомник гнеться(( пішло пресом, і поломали шайбу по якій крутиться іголячатий підшипник.
Проблема ше її буде заложити, тому що не можливо зняти штопорне кольцо, воно напевно на гарячо запресоване
Де можна купити цю шайбу, вона калена, або весь червяк в зборі?
scorpion_vp
6.6.2009, 16:55
Цитата(scorpion_vp @ 6.6.2009, 17:55)

(22 шестерня в зборе) де її можна купити?
тут вказано що саме зломали
Нажмите для просмотра прикрепленного файла
scorpion_vp
7.6.2009, 8:58
Так купи новий підшипник, і запресуй.
Цитата(scorpion_vp @ 7.6.2009, 9:58)

Так купи новий підшипник, і запресуй.
Та купив підшипник а толку тре ж кільце ролікового підшипника???? і де його купити????
Добавлено:Нажмите для просмотра прикрепленного файлаДе можна купити це все в зборі? Допоможіть
scorpion_vp
7.6.2009, 19:37
Подивлюсь вдома, що входить в рем комплект, може там і є те кільце.
Цитата(scorpion_vp @ 7.6.2009, 20:37)

Подивлюсь вдома, що входить в рем комплект, може там і є те кільце.
Я в Тернополі купив рем комплект він не повний. Їздив в Київ там купив повний 460 грн і там цей червяк є з підшипником,кольцом і т.д. в зборі. казали що цей червяк не розборний так і виходить то шо пише в журналі, що він розбирається брехня).
scorpion_vp
10.6.2009, 16:20
Який результат ремонту рейки? Допомогло?
scorpion_vp
20.7.2009, 18:48
Цитата(Shyma @ 17.7.2009, 20:04)

Цікава річ. Сказав би хтось ціну. Я рився в неті, знайти не можу.
Цитата(scorpion_vp @ 20.7.2009, 19:48)

Цікава річ. Сказав би хтось ціну. Я рився в неті, знайти не можу.
у них на сайте есть розничная цена 8100 руб. РФ. Это ~ 2025 грн по среднему курсу покупки рублей (0,25).
_http://autosystem.ru/price_ss20.pdf
scorpion_vp
21.7.2009, 21:42
Якщо таку рейку поставити, то потім Калинку шкода продавати стане.
scorpion_vp
22.7.2009, 21:28
Поки що ні. Покатаюсь ще.
Заменил тарельчатую пружину. Огромное спасибо тов. Ram!
Пружинки СС20 нарыл на Зеленой. Правда ломили за них по 35грн. Визуально от заводской отличается сильно.
Эффект достигнут
scorpion_vp
19.8.2009, 8:13
Цитата(afa14 @ 18.8.2009, 23:24)

Заменил тарельчатую пружину. ...Пружинки СС20 ...Эффект достигнут

Думаю не більше як на 1-2міс
Цитата(scorpion_vp @ 19.8.2009, 9:13)

Думаю не більше як на 1-2міс
А ти оптиміст
Я на родной пружине 15тык откатал, стукать начала недавно.
Скорпион, кто как ездит. Я знаю людей, которые машины за пару месяцев гандонят.
Поставили карданчик сс-20 і тарілчату пружинку - торба як гримить!!! Але ставили на росавто

Напевно дубово поставили і великий вільний хід руля

Треба переробляти
Цитата(sanny @ 27.8.2009, 13:54)

Поставили карданчик сс-20 і тарілчату пружинку - торба як гримить!!! Але ставили на росавто

Напевно дубово поставили і великий вільний хід руля

Треба переробляти

Росавто в топку.
Домовляйся на Бош-Сервісі, що на початку вул.Кульпарківської. Там працює наш однопісочник Ram-Shaft

. Вони вже на наших машинах натренувалися міняти ті пружини.
Цитата(yurko @ 28.8.2009, 9:25)

Росавто в топку.
Домовляйся на Бош-Сервісі, що на початку вул.Кульпарківської. Там працює наш однопісочник Ram-Shaft

. Вони вже на наших машинах натренувалися міняти ті пружини.
ОК, а телефончик може є?
Добавлено:Дзвонив на той Бош-сервіс - сказали, що спеців по рульовому в них НЕМАЄ...
Юрко думав що ти тіко пружину хоч запхати туди.... Це вони можуть зробити. А ремонт рейки справа специфічна. Дзвони до Романа )) будеш першопрохідцем ))
Діагноз на сьогоднішній день невтішний - рейці торба!!!!

Передні стойки - торба!!!

Домовився зі знайомим - буде перебирати рейку і міняти стойки на 09 (частково з сс20). Вигнутий лівий стакан - вирівнювати. Обидва стакани - підсилювати... Я в шоці з тої Калини

Десятка - краще.....
Ніякі карданчики і пружинки сс20 не поможуть, якщо після покупки нової машини не перебрати і не змастити рульову рейку !!!
З чого ти взяв що торба??? Вже розбиравли її ?? Ти не спіши .. може там всього лиш косметичний ремонт тре зробити. на грн. 300 ! ціла рейка коштує десь 1200, тоді краще вже купити рейку від СС20
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста,
пройдите по ссылке.