В попередньому пості я посилався на таблицю основних параметрів і характеристик двигуна ,знятих на стенді стаціонарним тахометром на заводі ,тому я вимушений був зауважити ,що автомобільний тахометр має велику похибку.
У всі часи, у всіх народів автомобільні вимірювальні прилади згідно з ГОСТом мають клас точності
контрольних приладів.Такі прилади не використовуються для метрологічних цілей ,а служать лише для
оцінки параметру з допустимою для користувача точністю.Співставляти дані з таблиці з показами автотахометра некоректно.Тому в цифрах я всюди давав вилки від/до.
Груба магнітоелектрична система автомобільного приладу (вона мусить бути грубою,тобто захищеною від вібрацій та перекосів,інакше довго не проживе.Плюс обовязковий демпфер коливань) не може бути такою ж точною ,як тендітна магнітоелектрична система справжнього точного приладу.
Крім того датчик обертів (по суті перетворювач оберти/напруга) також має значну похибку,а між ним та приладом всього один провідник(немає схеми калібровки).Зауважу,що такий прилад можна відкалібрувати лише по двох точках.КИПовці це добре знають
Якщо хтось користувався справжнім ,дорогим ,авометром та Китайським за 20грн ,зрозуміє мене відразу.
Щодо експерименту ,який описав mastergid ,то порівнювались покази двох автомобільних приладів одного класу.Який з них показував правду не зрозуміло(кожен показував значення в межах похибки класу).Крім того некоректно підключати прилад без додаткової корекції струмів до датчика,який працює з іншим приладом (іншого типу).
Строго кажучи,навіть на заводі неможливо виготовити два абсолютно однакові екземпляри приладів такого класу.Тому в паспортах вказують +/- відхилення.
Нафлудив я тут...
Якщо забанять,так мені і треба...