Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Тюнинх салона
Лада Калина Клуб в Украине > Техничка > Тюнинг и стайлинг
Страницы: 1, 2, 3
LK_hatch
Такой вопрос - кто-нибудь красил пластиковые панели салона?
В калинах ставят дешевый пластик, так ко всему прочему мне еще достался светлосерого цвета. Возникла мисль снять и покрасить тоннель (что между водителем и пассажиром), например, в темносерый (черный наверно будет слишком мрачным цветом).
Опыт, фото есть?
Thyssen
Konan красил. Даже торпеду..
зы- ты удивил что тебе достался светло серый цвет, видимо редкость для калин, нужно посмотреть какой оттенок серого у меня... smile.gif
LK_hatch
Светлый оттенок удваивает ощущение дешевизны материала. Недавно взял аэрозоль полироль - у знакомого на ауди черный, правда ооочень старый пластик (машинке более 25 лет) после пшика очень даже ничего играет на солнце. У себя на черных вставках дверей + боковые зеркала напшикал - песня. Так что цвет очень играет.
А второй момент - купил у Леона ручку кпп и пыльник. Материал хороший, плотный, цвет черный. Но на фоне светлого пластика не гармонирует sad.gif
malega
Пластик красится любой, главное подготовка, низкий старт нужно принять!
ALEX_XXX
Фотками не забудьте поделиться.
ZIG_R
Извини, но по пунктам:
Светлый оттенок удваивает ощущение дешевизны материала.
- Сама калина это полное "ощущение дешевизны материала", впрочем как и все автомобили этого ценового диапазона. В Логане, когда первый раз на выставке лет 5 тому смотрел, крайне был удивлён "кожей спелого апельсина с твёрдостью грецкого ореха", впрочем на Мазде-3 торпедо почти из такой же скорлупы.

у знакомого на ауди черный,
- Мы какие классы автомобилей сравниваем? может сразу калино-зубло с S-классом? wink.gif

ЗЫ. И если будешь красить/полировать, то никак не в блеск, а в матовый нужно загонять - иначе всё торпедо будет в лобовом отсвечиваться.
LK_hatch
Есть мануал как аккуратно снимать пластиковые панели в калине? Накидайте ссылок если вдруг.
Для начала буду только тоннель и воздуховоды боковые красить, но если понравиться - нуно будет знать как всё остальное снимается (не хо ломать защелки и тому подобное)
Thyssen
Цитата(LK_hatch @ 20.9.2012, 22:57) *
Есть мануал как аккуратно снимать пластиковые панели в калине? Накидайте ссылок если вдруг.
Для начала буду только тоннель и воздуховоды боковые красить, но если понравиться - нуно будет знать как всё остальное снимается (не хо ломать защелки и тому подобное)

Купи торпеду Калина-Спорт и не занимайся ерундой!!!
malega
Я ручки открытия двери красил, а тоих никто найти не может, видно не тот цвет выбрал все равно не находят, красил с балончика без лака под цвет салона, наверное надо было в красный, через два года протерлись до черного местами
LK_hatch
Зачем? Ты ж Тайоту не купил по какой-то причине.
А мануал нашел в книжке типа За рулем и 3 Рим
ZIG_R
Цитата(LK_hatch @ 20.9.2012, 22:57) *

Вот не удержусь: печка потечёт - всё узнаешь, как снимается. wink.gif А до этого я бы торпедо не трогал лишний раз. А раз уж руки чешутся, то покраску нужно совмещать с обесшумкой и борьбой со скрипами, и ... покраска там будет не главной уже.
ryuras
Я свій салон почав перетягувати штучною шкірою. Купив автомобільного дермантіну, клей, фен і сьогодні для проби перетягнув накладки передніх стійок. Вийшло просто бомбезно. Я сам не очікував, що так буде класно виглядати. І робити в принципі не складно, дермантін досить класно лягає і тягнеться. Головне терпіння і мати купу часу. З мінусів - клей досить не кисло штиняє, треба робити в приміщенні з доброю вентиляцією або в гаражі.
В планах переягнути карти дверей із вставками ну і все що можна самому перетягнути, а там буде видно.
Ціна питання:
дермантін чорний 2,5 м/пог (Польща), дермантін червоний 1 м/пог (Польща), клей (типу момент) 1л - 248 грн
Фен монтажний з регулятором температури - 220 грн.
Кісточки, резинові шпателя, розчинник, кліпси, ніж ~ 40 грн.

Дермантін має ширину 1.4 м
** Андрей**
фото в студию
keshikk
фото и описание работы пожалуйста
ryuras
Фото передніх стійок:

Вчора продовжив обтягувати елементи штучною шкірою
Взяв вже складний елемент. Помахався добре, два добрих куска дермантіну і півлітри клею пішли в мусорник, але з трєтого разу зробив. Могло бути і краще, є ряд проїздів, але враховуючи, що до чього часу я це ніколи не робив, думаю проканає.
Дермантін тягнеться не погано, а от із складками виходить гімор, дуже важко їх розгладити, розподілити рівномірно по поверхні. Крім того, якщо довго бавитися із деталлю, клей почина застигати і якщо відклеювати дермантін, щоб десь щось поправити, клей починає скачуватися в комки, які потім псують зовнішній вигляд, одним словом тут засада. Щоб гарно виходило, треба робити все швидко і бажано по менше відклеювати дермантін, чим менше тим краще, але на складних деталях, цього дотриматися дуже важко, тому і зіпсував два куска дермантіну.
Крім того, від клею дермантін стає ще більше еластичним і ще більше тягнеться, з однієї сторони це добре, а з іншої можуть робитися лишні складки, з якими треба довго морочитися щоб їх розгладити. Дуже допомагає фен, але треба дуже одережно гріти, бо дермантін дуже легко розплавити. Фен з регулятором температури для таких робіт якраз в самий раз.

Фото обтягнутої накладки на заднє бічне вікно (седан):

Накладку фоткав зразу після проклейки, вона ще була "сира", сьогодні прийшов на роботу і побачив, що клей підсох, дермантін більше натягнувся і трохи розгладився, стало чуток краще.

Фото процесу робіт не робив, бо роблю сам і дуже фоткати не має як і руки всі в клею.

Інфу брав звідси, досить гарно розписано увесь процес + є відео.
http://www.2112.ru/showthread.php/7988-Tun...&viewfull=1
http://лада2111.рф/tuning-salona/76.html
http://www.drive2.ru/cars/lada/kalina_hatc...30376152287329/

Зараз вчуся на елемтах салону, коли набю руку візьмуся за двері.
Хочу зробити, щось таке, тільки вставки будуть червоними.
http://www.drive2.ru/cars/lada/kalina_hatc...30376152287329/
Thyssen
Да уж..... Зачем это все?
ryuras
Просто хочеться. Ну і чуток комфортніше в машині стане.
GANS38
Цитата(ryuras @ 24.9.2012, 16:58) *
Я свій салон почав перетягувати штучною шкірою. Купив автомобільного дермантіну, клей, фен і сьогодні для проби перетягнув накладки передніх стійок. Вийшло просто бомбезно. Я сам не очікував, що так буде класно виглядати. І робити в принципі не складно, дермантін досить класно лягає і тягнеться. Головне терпіння і мати купу часу. З мінусів - клей досить не кисло штиняє, треба робити в приміщенні з доброю вентиляцією або в гаражі.
В планах переягнути карти дверей із вставками ну і все що можна самому перетягнути, а там буде видно.
Ціна питання:
дермантін чорний 2,5 м/пог (Польща), дермантін червоний 1 м/пог (Польща), клей (типу момент) 1л - 248 грн
Фен монтажний з регулятором температури - 220 грн.
Кісточки, резинові шпателя, розчинник, кліпси, ніж ~ 40 грн.

Дермантін має ширину 1.4 м

Просто вопрос: не интересовались подобными продуктами химпрома - http://www.avtozvuk.ua/info/9568 Самого интересует вопрос перетяжки салона кожзамом, а про момент и подобные клея пишут негатив в отзывах, вызванный токсическим запахом в салоне на жаре, "катышками" при работе и доппроблемами в процессе перетяжки
ryuras
Я виходив з того, що знайшов у вільному продажі в Івано-Франківську + поради знайомих, які це вже робили ну і форуми.
Про клеї типу "момент" є багато відгукуів як позитивних так і негативних, але як на мене, то ще багато чого залежить від банального виробника клею, дотримання ним технології.
Клей я брав на розлив 1 л -55 грн в магазині який торгує дермантінами та автомобільними тканинами. Клей Італійський спецом для таких робіт, вони мені показали каністру з якої розливають. Сама каністра 15 л в них коштує 720 грн, мені стільки не треба.
Сьогодні вечерком в планах перетягнути таку саму другу накладку, буду пробувати мастити кусками. Треба пробувати.
Покищо клейом я задоволений, тримає досить добре, мінус це "катышками", буду пробувати з ними боротися. А як він себе покаже в експлуатації, то це вже через декілька років вилізе.

Ще паралельно шукаю клей двохкомпонентний (обувний), хочу зним попробувати.

На рахунок запаху, то він дійсно штиняє досить сильно, але з часом він перестане смердіти. Мой накладки на стійки, вже значно менше смердять.
На рахунок цього клею http://www.avtozvuk.ua/info/9568 то 129 грн за балон, як на мене, трохи забагато. По моїх прикидах треба на 4 дверки калини мінімум 2 банки такого клею, а ще захочеться пертягувати різні деталі + відсутність досвіду (будуть проїзди. переробляння), то ще треба 1-3 балони.

Thyssen
Цитата(ryuras @ 26.9.2012, 9:16) *

Как по мне -это даже не колхоз, а это быклованство. Этим должны заниматься мастера интерьера. А лепить дерьманьтин,еще более подчеркивать свое нищебродство... Смеятся будут...да и только...
GANS38
Цитата(Thyssen @ 26.9.2012, 21:40) *

Как по мне -это даже не колхоз, а это быклованство. Этим должны заниматься мастера интерьера. А лепить дерьманьтин,еще более подчеркивать свое нищебродство... Смеятся будут...да и только...

Уважаемый, мне кажется, что Вам пора перечитать пункт № 6 правил форума. А после подобные высказывания держать немного при себе?
privatalex
Цитата(GANS38 @ 26.9.2012, 21:59) *

Уважаемый, мне кажется, что Вам пора перечитать пункт № 6 правил форума. А после подобные высказывания держать немного при себе?

А вы здесь впервые? Вы его юмор и изречения плохо читаете!!! А по поводу правил, скажу вам как юрист, по слову нищебродов - это высказывание не конкретики человека, а высказывание по поводу владению автомобилем марки ВАЗ 1117-1119 в соотношение владению автомобилем марки Тойота и тем более Лексус. Привыкайте к общению в ракурсе общения на форуме. Вот так!
LK_hatch
По поводу мастеров интерьера полностью не согласен - тогда самому и шильдик нема смысла лепить - а вдруг криво получится?!
П.С. Хотя в плане выбора материала и его цвета - соглашусь с Тиссеном
Thyssen
Цитата(GANS38 @ 26.9.2012, 21:59) *

Затягивание кожзамом(тем более такого паскудного цвета) так и считаю как описал,это занятие думаю от скуки, а вот мнение Уажаемый по поводу такого тюненха своего не поменяю.... cool.gif
ryuras
В принципі все вірно, але просто хочеться і все. Причому хочеться зробити самому ну і сімейний бюджет кусається.
Їздити на калині це вже "нищебродство".
Як на мене, калина не та машина, щоб в її "тюнінг" вкладувати купу бабла. Цей тюнінг тут буде дивитися дуже не доречно і народ це не оцінить. Тюнінгований запор і то більше приверне увагу ніж "прокачана" калина.

Хотів перетягнути руль шкірою, в нас такса в місцевих ательє 500-550 грн, про перетяжку дверей і торпеди, я вже не питався.

Особисто мені чорний колір дуже подобається. Я б ще стелю в чорний колір перетягнув. Бачив таке на бесі, дуже мене поперло.
Їздити з передніми стійками після проклейки чорним дермантіном мені стало комфортніше, вони не так кидаються в очі. Крім того світлий салон, як на мене, дуже не практичний.

На рахунок дермантіну, він дійсно дешевий і вчитися перетягувати всі рекомендують починати саме з нього. З шкірою напорядок ваще працювати + ціна шкіри вища. Без досвіду брак і перерозхід матеріалу гарантовано.
Крім того я вчуся перетягувати на деталях, які коштують копійки, їх на будь-якому шроті завалися, це не ходовий товар. Якщо щось напартачу, то за пару рублів куплю іншу накладку.

Вчора зробив другу накладку, вийшло вже краще. Ще перетягнув дві маленькі накладки, вони взагалі виглядають як зроблені на заводі.
Якщо комусь цікаво. можу і дальше описувати що і як, якщо ні ..... Могу копать, а могу не копать.
IgorS
Уважаемые, давайте толерантнее друг к другу...
...Человек замутил "тюнинг", решил поделиться опытом с форумчанами, а его тут "заклевали". Не хорошо, как-то... Это ведь приведет к тому, что люди просто перестанут делиться своими идеями и опытом. И кто от этого выиграет?
... Не нравится тюнинг - просто пройдите мимо... То ведь так можно любую тему зафлудить - не ту машину купил, паскудного цвета (с) wink.gif, не тем бензином заливаешь и т.д....smile.gif
Baltozor
Молодець!!! Хай там говорять що хочуть. Хай не дивляться іне читаютьвзагалі. Головне що Вам подобається.
LK_hatch
Цитата(ryuras @ 27.9.2012, 8:31) *
Вчора зробив другу накладку, вийшло вже краще. Ще перетягнув дві маленькі накладки, вони взагалі виглядають як зроблені на заводі.
Якщо комусь цікаво. можу і дальше описувати що і як, якщо ні ..... Могу копать, а могу не копать.

Конечно продолжай. Только не забудь фото выкладывать))
keshikk
прикольно каааааккккк молодчина мне нрааааавитсяяяяяяя
LK_hatch
Вот почему решил покрасить пластик тоннеля в черный, нефонтан с черным пыльником кпп
Thyssen
Цитата(LK_hatch @ 29.9.2012, 13:50) *
Вот почему решил покрасить пластик тоннеля в черный, нефонтан с черным пыльником кпп

Блок в нужном месте!!! Теперь не накапает!!! biggrin.gif
LK_hatch
Снял раньше, прикрутил его под полку только сегодня, а фотки забыл сделать(((
ryuras
фотки другої накладки і двох малих накладок:
Друга накладка вийшла значно краще, потихенько набиваю руку.

Ці накладки взагалі вийшли акуратно

В п"ятницю все поставив назад в машину, ось так вони виглядають в салоні.:

фоткав практично зразу після встановлення, тому є трохи плям на ущільнувачі та на накладках
В живу виглядає реально краще, а якщо ще їх поліроллю натерти, то вигляд ще краще.

В понеділок-вівторок буду перетягувати накладки на зеркалах та додатковий стоп.
Ще хочу перетягнути рульову колонку і тунель.
А вже потім візьмуся за двері. З дверима поки що затягую, бо ще хочу зробити підсітку, ручки замінити на металічні, ...... щоб по 10 раз дверні карти не розбирати.

Позавчора ще раз пішов в магазин докупити клею і заодно перещував увесь наявний вних товар. Дермантіни та такинини є різні і тянуться вони по різному, є такі що тянуться дуже добре в різні сторони, є такі що лишень тянуться добре в одну сторону, а є такі що майже не тянуться. Це треба враховувати при покупці матеріалу. "Слинився" я на шучну замшу, але мене відговорили, сказали, що швидко витереться, дермантін довговічніший. Хіба що алькатарою перетягувати, але вона дорожча від дермантіну і нібито гірше тягнеться.

Запах від клею практично вивітрився, в салоні його практично не чути, правда зара не липень місяць, спеки не має.

Прикупив собі підлокотник Китайська підробка під Armster
В принципі нічого, став нормально, тільки прийшлося його саморізами прикрутити, Їздити з ним зручно, навіть не знаю як я стільки років їздив без підлокотника. Трошки гірше стало зашпилювати ремні і затягувати ручник, але це не смертельно.
Хоч Китай, але зроблений досить акуратно і добротно, поки що все працює нормально і якщо по ньому не скакати і на нього не сідати, зламатися він не має.
Thyssen
Под серый салон и красный кузов эта кожа молодого дерьмантина-пошла smile.gif как детми в школу.... За Изыскание-4,За мастерство-5, за качество-3, за интерьер-2......
Не взыщите,такое мое мнение...
ryuras
в планах позбутися сірого салону, хочу чорний салон із червоними вставками.
Thyssen
Цитата(ryuras @ 30.9.2012, 19:52) *
в планах позбутися сірого салону, хочу чорний салон із червоними вставками.

Пока смотрится нелепо... cool.gif Дальше посмотрим.. rolleyes.gif
ryuras
Вчора перетягнув ще 3 накладки. Щось з часом вільним в мене стало не дуже.

Jeka_A
сказать мне нравится или не нравится я не могу, но возможно хотелось бы перетянуть весь салон в черный цвет, но делать этого не буду, так как это сумашедший геморой, это ж сколько нужно желания и терпения. а отдавать и платить деньги. думаю будет очень не дешево!!! маладец как для первого раза супер получается, и не слушай тех кто обзывает нищебродами, они таки же нищеброды. и их мнение не должно останавливать от дальнейших действий
ryuras
Дійсно часу на це треба ДУЖЕ БАГАТО!! Ну і терміння теж багато.
Грошей реално багато не треба, якщо обтягувати штучним замшем, дермантіном або тканинами. По моїм прикидам на увесь пластик в салоні в 800-1200 грн на матеріали та допоміжні засоби можна вкластися спокійно.

maxx
Молодец человек, лично мне понравилось!
ZIG_R
Цитата(maxx @ 3.10.2012, 14:20) *
Молодец человек, лично мне понравилось!

+1, клей нюхает правильно, а не для... ))
ryuras
Перетянув я дві задні дверки.
В принципі вийшло не погано, все робиться досить просто, не важко, головне багато терпіння і часу.
Стару оббивку я не знімав трималася вона мертво, вставки обтягував поверх тканини, карти поверх рідного дермантіну, тільки добре все обежжирив.
Ось фотки:

А ось так вони виглядають вже в моїй Калинці.

На дві задні дверки в мене в цілому пішов один день (десь 5 год на одну дверку)
Хотів зробити підсвітку дороги в дверях, всі необхідні матеріали (діодну стрічку, дріт, термоусадку) я купив, але в останній момент на мене напав такий ОБЛОМ і я плюнув на підсвітку.
В процесі виліз косяк це швидше всього через клей. На випуклостях та рівних поверхнях дермантін тримається дуже добре. А от на ввігнутих поверхнях дермантін спочатку тримається добре, а через декілька годин починає місцями відставати. Особливо це проявляється в місцях де він хоч трошки натягнутий. Тряпочкою проглажу його він знову пристане, потім через деякий час знову відійде і так ми зним воюємо, хто кого. Таке враження, що клей сохне довго от він і відходить. Причому це проявляється тільки на "ямках". Сушив феном не помогло. Всерівно через деякий час вздувається. Хоча з кожним разом все менше і менше.
Можливо прийдеться міняти клей. На передніх дверях внизу є досить велика впадина, от за неї я почав переживати. На задніх дверках ямки значно менші ніж на передніх дверях і косяк виліз.
А так вийшло все цивільно, мені подобається. Від роботи отримав море задоволення.
ZIG_R
Цитата(ryuras @ 12.10.2012, 10:38) *
А от на ввігнутих поверхнях дермантін спочатку тримається добре, а через декілька годин починає місцями відставати.

А мені подобається.

Тільки, якщо клей потім почне відставати, через рік-два - дуже шкода твоїх странь... В те, що клей підсохне і потім буде тримати віриться тяжко, я вже колись мав такі проблеми. Клей повинен хапати з першого разу, через годину - це вже все...

Може потрібно класти під прес таки вігнуті місця і витрумавати сутками до повного висихання клею? Попробуй притискати через надувні речі: камера автошини, м"ячі...
ryuras
в принципі першу ніч тримав під пресом не допомогло. відклеюється тільки в цих місцях і то як собі хоче. Клей хапає дуже добре. пробував відклеювати через 24 год тестову деталь, то дуже важко відклеювалося. Ну і коли лишній дермантін з дверок зрізав, теж він добре тримався, тягнути треба було дисить сильно, щоб його віддерти.
Якщо до понеділка будуть проблеми, то потім шпріцом зажену туди трохи рідкого клею, можливо момент або супер-клею думаю що має прихопити намертво.
Тут є ще мій великий проїзд я поспішив і за швидко їх поставив на машину, ну дуже мене свербіло їх назад поставити. ДУмав що вже все, не буде відходити, поставив, ніч постояли і місцями дальше вздуваються. Але значно менше. Тряпочкою сильно ці місця протру, ніби пристало, ніби все гуд, пройде декілка годин і знову чуток вздується.

ALEX_XXX
Шикарно получается, интересно как в жару, при прямых солнечных лучах например.
Thyssen
Цитата(ALEX_XXX @ 12.10.2012, 13:20) *
Шикарно получается, интересно как в жару, при прямых солнечных лучах например.

Пахнуть будут.
зы- как по мне нужно было строчки пустить-а-ля кожа..., а так простоватенько...
ryuras
пахнути не має. Запах клею дуже швидко вивітрюється. Попередні деталі вже не штиняють клейом, навіть коли машина декілька днів закрита стоїть, запаху клею в салоні не чути. Правда зараз не літо, але за зиму запах остаточно має пропасти. От нарахунок провисання, відклеювання - час покаже.
prikolist
какой клей использовал?
ryuras
клей купляв Італійський на розлив. Назву не памятаю, але він подібний на Момент або 88.
Клей купляв разом з шкірзамінником, продавці і знайомі (які вже щось обтягували дермантіном) казали, що він підходить для таких робіт всамий раз. Проблем з ним не має бути. Можливо я недостатньо обезжирив дверку, хоча я її обезжирював 2 рази, один раз очищеним бензином "Калоша", потім розчинником. Тер досить добре, час від часу змінював тряпку на чисту.
Прикол в тому, що в інших місцях клей тримає добре, притензій до нього в мене не має, тільки в двох місцях у ямках він мені голову морочить.
prikolist
чем лучше прижимать. я както пробывал то валиком маленьким питался.
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
IPB NULL RU