Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Підсилювач кузова задній
Лада Калина Клуб в Украине > Техничка > Тюнинг и стайлинг
scorpion_vp
Вирішив зробити собі підсилювач, замучили підскрипування задка в салоні.
Попорядку.
1.Зробив верхнє кріплення (пластини товщиною 5мм), під скоби замків спинок задніх сидінь.
Нажмите для просмотра прикрепленного файла
2.Потім нижнє кріплення (пластини товщиною 4мм), під замки ременів безпеки.
3.Тут вони разом. Нижня пластина зварена з двох половинок, під кутом (~165-170град).
4.Далі знайшов заготовку на сам підсилювач вже зі згинами під 90град. Використав трубу діаметром 1 дюйм.
5.З допомогою болгарки, рулетки, кутника, зварочного апарата (шкода що не маю півавтомата, тому варив електродною) і МОЛОТКА, сотворив ось такі заготовки.
6.Потім після декількох примірок по місцю (приказка "сім раз відмір, один раз відріж", в даному випадку працює бездоганно), зварив це все до купи.
7.Знову примірка звареного підсилювача по місцю установки, плюс на кути поприварював "косинки-підсилювачі", для більшої жорсткості конструкції
А далі була вже 4.00 година ночі, тому пішов я спати. Залишилось попрацювати зачисним кругом, загрунтувати і пофарбувати.
IgorS
Молодец! Штука, безусловно, нужная. Тоже подумываю над внедрением данного девайса.
Кстати, аналогичное устройство есть (ну во всяком случае было) в продаже на авторынках. Правда цена "кусается".
E1ectronicом даже проводился мониторинг желающих приобрести усилитель: http://kalina-club.com.ua/forum/index.php?showtopic=1987
scorpion_vp
Да-а-а уж-ж-ж, дорогувата.
scorpion_vp
Вирішив доробити підсилювач, тобто доробити діагональні розпорки на нього. Вони будуть з"йомні (для перевозки габаритного вантажу). Наразі погрунтовано, тре ще фарбувати.
R_S
Цитата(scorpion_vp @ 6.12.2009, 23:28) *
Вирішив доробити підсилювач, тобто доробити діагональні розпорки на нього. Вони будуть з"йомні (для перевозки габаритного вантажу). Наразі погрунтовано, тре ще фарбувати.

Я вот смотрю и вижу ты у себя украл ~ 10 см пространства по горизонтали между задними стаканами и ~ 5 см по высоте (имеется ввиду сечение проема с разложенными сидениями). Может проще было заварить задние сиденья smile.gif ?
Неужели в этом есть такая необходимость, что бы самому "уничтожать" все преимущества авто?
scorpion_vp
Цитата(R_S @ 7.12.2009, 0:50) *
Я вот смотрю и вижу ты у себя украл ~ 10 см пространства по горизонтали между задними стаканами и ~ 5 см по высоте (имеется ввиду сечение проема с разложенными сидениями). Может проще было заварить задние сиденья smile.gif ?
Неужели в этом есть такая необходимость, что бы самому "уничтожать" все преимущества авто?

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ну для таких цілей в наявності Є:
1.Дуги на дах.
2.Причіп.
3.Хороший товариш на бусі. ignat_02.gif ignat_02.gif ignat_02.gif
Alexx
+1
или вы перевозкой холодильников на жизнь зарабатываете? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

R_S
Цитата(scorpion_vp @ 7.12.2009, 10:29) *
Ну для таких цілей в наявності Є:
1.Дуги на дах.
2.Причіп.
3.Хороший товариш на бусі.

С таким же успехом можно выкинуть все пассажирские сидения и сварить цельную раму smile.gif , а для перевозки пассажиров есть велосипед, мотоцикл с коляской, хороший товарищ на своем авто ignat_02.gif ignat_02.gif ignat_02.gif

Цитата(Alexx @ 7.12.2009, 10:56) *
+1
или вы перевозкой холодильников на жизнь зарабатываете? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Так я же писал, проще было заварить заднии сиденья smile.gif .

Из крупногабаритного моногруза я за 2,5 года перевозил только один раз бетономешалку на 150 л в упаковке 900х700х400. Стала роно в пространство багажника, но что бы продвинуть (установить) эту коробку пришлось откидывать заднии сидения, вкладывать коробку и обратно защелкивать сиденья. С такой приблудой этого бы не получилось...а покупка была спонтанной, т.е приехал увидел и купил...
scorpion_vp
Цитата(R_S @ 7.12.2009, 14:52) *
...
Так я же писал, проще было заварить заднии сиденья smile.gif .
...

Жартуєш? biggrin.gif
Alexxx
ну мне например "діагональні розпорки" не нужны ,так как у меня там висит усилок и сабом ))
но распорку бы поставил!
кстати,а как ты ее варил,методом примерки или по размерам готовой?
R_S
Цитата(scorpion_vp @ 7.12.2009, 19:35) *
Жартуєш? biggrin.gif

ага smile.gif
scorpion_vp
Цитата(Alexxx @ 7.12.2009, 19:45) *
ну мне например "діагональні розпорки" не нужны ,так как у меня там висит усилок и сабом ))
но распорку бы поставил!
кстати,а как ты ее варил,методом примерки или по размерам готовой?

Ні готового підсилювача не мав, тобто мав тільки його фото, витягнуте з "нету". Варив методом примірки. Ну і звичайно поза салоном машини, щоб не попалити нічого. Робота по замірах, вирізанню, свердлінню, зварці і підгонці всіх деталей, заняла десь 7 год.

Наразі 1 раз пофарбував. Зразу розпалив "буржуйку", щоб швидше сохло. biggrin.gif
Ще 2 р фарбувати і на постійне місце призначення.
Yarik
Сделай чертеж и будем ФАК делать =)
scorpion_vp
Ок. Як буде вільний час, попробую.
Корсак
Предлагаю чертёж закинуть АЕМу, поставит на производство для одноклубников скидку сделает.
Сделал мне две распорки с доп опорой, качестово получше техномастера.
scorpion_vp
Ну АЕМ буде гроші за то отримувати, а я що? biggrin.gif
mastergid
Процент та запатентуй і за ліцензію касу рубай ph34r.gif blink.gif biggrin.gif laugh.gif Жартую хоча в кожному жарті є доля жарту.
ZZZ
эта распорка на универсал?
Shyma
В Скорпіона седан.
ZZZ
Ну естественно мой ответ что особой необходимости в этой распорке нету, лучше поставили бы пластины развала задних колёс...
ИМХО
Всех уважаю но своё мнение имею...
scorpion_vp
Цитата(ZZZ @ 10.12.2009, 23:59) *
...особой необходимости в этой распорке нету,
...

Ну по крайній мірі скрипи в салоні пощезали.
Цитата(ZZZ @ 10.12.2009, 23:59) *
лучше поставили бы пластины развала задних колёс...
...

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Так вже 1,5р як стоять!
yurko
Цитата(scorpion_vp @ 11.12.2009, 0:03) *
Ну по крайній мірі скрипи в салоні пощезали.

На керованість якось повпливало?
scorpion_vp
Поки що однозначно сказати не можу. Зима, маленькі швидкості, на трасу з нею ще не виїжджав. Але машина стала більш збитішою.
ВитОс
А если поставить только поперечину между стоек(без трапеции),эффект будет?Не охота забирать лишнее пространство багажника,да и мего жёсткости ненужно,цель-скрипы убить в задке на универсале .
Shyma
буде....
scorpion_vp
Цитата(ВитОс @ 9.3.2010, 20:03) *
А если поставить только поперечину между стоек(без трапеции),эффект будет?Не охота забирать лишнее пространство багажника,да и мего жёсткости ненужно,цель-скрипы убить в задке на универсале .

Цитата(Shyma @ 9.3.2010, 20:37) *
буде....

Згідний що буде, але не повністю. Тобто просто розпорка між стаканами не дасть їм зходитись до середини, але нічого не допоможе при поперечних(вліво/вправо) переміщеннях задка кузова.
Підсилювач в кузова в повному виконанні, жорстко скріплює задок, тому поперечні переміщення і частково вертикальні стають мінімальними.
В універсала і хетча це звичайно втрачений корисний об"єм багажного відділення, для седана це не так критично.
scorpion_vp
На прохання деяких форумчан, переміряв свій підсилювач. Але зразу наголошу, коли я варив свій то застосовував правило "7 раз відміряй - 1 раз відріж і привари". Тим хочу сказати, що деякі розміри можна взяти прямо на авто (бо підсилювач кріпиться суто в штатні місця, інших отворів в кузові я не свердлив), а деякі з рисунку. Але краще розміри в місцях кріплення до кузова переміряти ще раз.
П.С. Хочу нагадати. Всі розміри вказані в сантиметрах. Креслення ЗПК, як такого, я не маю. Все робив (методом примірки безпосередньо на авто(приміряв, відмічав, відрізав, прихвачував зваркою, знов приміряв) з фотографії, витягнутої з нету. Тому всі питання щодо правильності і точності розмірів ЗПК з себе знімаю. Краще купити готовий, наприклад ТЕХНОМАСТЕРІВСЬКИЙ, поставити і насолоджуватись експлуатацією. В звязку з тим, деяких розмірів спеціально навіть не вказував (напр. кут приварки нижніх пластин до труби, діаметри отворів під болти і т.д.). Ну і удачі в тюнінгу.
sanyoks
Зачем было покупать универсал если все преимущества заварить
Tema
плюс усилителя конечно очень большой, главное его приемущество это увеличивать жесткость кузова, а устранение скрипов это уже как бонус laugh.gif
но зачем было варить еще крест?? как по мне это явно перебор. тем более Т.М. не зря не сделал "телик" с крестом... он в некой мере тоже должен играть на изгиб...
тем более без креста можно погрузить что-то длинное...
как говорится за проделанную работу 5 а за личную инициативу усилить усилитель - 2 WhiteVoid_1.gif
scorpion_vp
1.В мене не універсал а СЕДАН! smile.gif
2."Хрест" надає додаткову жорсткість "телевізору". "Хрест" знімається за 5хв. Він прикручений болтами до "телевізора" по кутах. smile.gif

Добавлено:
3."Хрест" ще ні разу не знімав! Для перевозки негабаритних вантажів використовую http://kalina-club.com.ua/forum/index.php?...ost&p=61917

А так дякую за критику, завжди до неї прислухаюсь.
DrRost
А можно было бы сделать только крест? Без верхней трубы и боковых. Сделать крепежные пластины вверху внизу вывести их так чтобы крестовину прямо к ним прикручивать.
scorpion_vp
Можна все, але куди кріпити внизу і чи буде підсилення, фіг його знає.

Цитата(Tema @ 9.1.2011, 1:48) *
...Т.М. не зря ...сделал "телик" ...
alekspioner
я себе и знакомым такой делал телик цена 400 гр

Добавлено:
а еще делаю вот такие подрамники и треугольные рычаги (угол до 4-х грасов, с опорами сс-20 5 градусов, это максимум)
андрей96.1
А вот такой сделали мы
Эффект есть кузов на много жестче стал и скрипы на половину убрало
Толщина трубы по больше чем у скорпиона делали по его рисунку
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
IPB NULL RU