Вирішив придбати машину. Вибір пав на Калину. Почав підбирати салон.
На сьогодні маю дилему:
є два автосалони (назви не вкажу, бо ще налетять працівники цих точок і почнуть агітувати).
Машину беру з певним списком допів, які хочу встановити прямо в салоні.
1. Офіційний дилер УкрАвтоВазу.
Все офіційно, проте занадто завищена вартість допів. В сумі виходить дорожче на цілих 2 тис. грн. порівняно з дилером №2.
2. Автосалон що торгує Калинами і ввозть їх самотужки (не є офіційним дилером)
Як я вже сказав значно дешевші допи. Проте є мінус - завужений міжсервісний інтервал до 10 тис. км, порівняно с заводськими 15 тис. км. При цьому гарантія залишається 50 тис. або 3 роки.
З одного боку зайві затрати через більш часті ТО. З іншого враховуючи переплату при купівлі авто в офіційного дилера - зайві ТО вийдуть все одно дешевше. Тобто навіть якщо я буду тягнути до кінця гарантії (що дуже малоймовірно) я встигну пройти всього 6 ТО (замість 4-ох у офіційного дилера). (Різниця по грошам буде 1000-1500 грн.) Далі можна буди перейти на стандартний для Калин інтервал в 15 тис. км.
Справа навіть не в грошах, не така вже й велика та різниця. Просте не хочеться почуватися ошуканим.
Я схиляюсь до варіанту з неофіційним дилером, бо офіційні на мою думку - просто зажралися останнім часом.
Єдине що хотів спитати, може хто має досвід: Які ще "підводні камені" мене можуть чекати при купівлі авто в сірого дилера (окрім звуження міжсервісного інтервалу)???