звіт про п'ятничну по'їздку за 250 км від Києва в південному напрямку.
На 244-у км 8•) на перехресті з світлофором при з'їзді з траси в 22:15 зупиняє ІДПС і пред'являє адмінку в перевищенні шв.режиму в населеному пункті 83км/ч. Переходим перехрестя ідем до його посту, там біля їх машини на штативі візир, трохи далі по ход руху (близько ~10м) стоїть якесь зупинене припарковане авто(далі ПА) не ДАІ, мабуть чиєсь зупинене до мене. Ідпс показує запис візиру (час 22:15, вже давно і дуже темно).
На екранчику апарата в нижній половині згадане ПА з увімкн. габаритами, номер читається; ПА повністю(!) перекриває зону огляду попутної (з боку ІДПС) смуги і більшу половину(дальню) зустрічної, по якій я і їхав, тепер відео:
візир показує 83км/г, на екрані описане ПА осяяне ореолом від світла фар зустрічного авто(типу мого), вимірювана швидкість на екрані падає 83... 80... і на екрані зявляються вже самі фари, далі шв. зовсім падає на екрані видно що їдуть фари чогось... тобто ні про номер, ні про хто за кермом, ні що за авто ясна справа мова не йде – на відео „цифрова шумляча” чорна ніч, ПА і їдуть фари...
ІДПС «нєвозмутімо» каже, що «ці фари це моє авто, це бачив свідок – ось свідок, ось він вже у протоколі, я вас зупинив одразу, свідок все бачив - факт порушення зафіксований тчк». Далі протокол, постанова, мої дзвінки в їх гарячу лінію, хотів було клопотання про перенесення розгляду подать, не було з собою бланку, забив обсчєм на це, протокол не підписаний - «з рішенням не згоден», примірник постанови підписав. Отримав обидві копії і поїхав через 4км спать )
Така от процедура нічного візирного оформлення.
На другий день перечитав протокол-постанову. В графі протоколу «До протоколу додаються» вказано «постанова серіїя ВА № ABCD», а видана мені під підпис постанова має номер № ABCZ.
поки не коментуючи метод зібрання доказів порушення - кжися тут взагалі має місце порушення процедури оформлення адмін.правопорушеня.
Що скаже шановне товариство..
Схоже всі крепко призадумались про свої можливі варіанти... та так, що рука не піднімається щось написать
>;•)
продовжую свій "ЖЖ" )
знайшов свіжу майже аналогічну ситуацію -
" на трассе, на выезде из населенного пункта, был остановлен сотрудниками Ялтинского ГАИ. Мотив остановки - превышение скорости. Прибор фиксации - "Визир". Фиксация в режиме видео.."
http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=9&t=196колєга збирається подавати до суду.
як бачите статистика візир-відео-фіксів росте, так шо на дорогах - ахтунг, ахтунг унд нох айнмаль ахтунг!
Я так понял, что фиксация у тебя была в "устном" режиме, т.е. фотку с визиря тебе в бумажном виде не подарили. Обратись в то ГАИ начальнику, пусть или отменит действие постановления или докажет документально нарушение. Так же следует более внимательно почитать тех. паспорт прибора на предмет фиксации в темное время суток. А вообще опыт оспаривания у ГАЙцов у тебя уже есть, думаю документов поднасобираешь и вперед...
Добавлено:
И конечно интересно, что видел свидетель и почему он там был вообще. Может мент при патрулировании частному лицу поручил смотреть в визир, а может свидетель видел твою машину одновременно с экраном визиря. Т.е. фактически он может подтвердить, что машина была, а в каком режиме она ехала это можно оспорить. Или у визиря есть ночной режим работы с доп. девайсами: мент+свидетель? Я так понял что номер по визирю не был читабельным...на это надо делать упор, т.е. если это так и было, то прибор не может быть использован, а по факту остается только использования желаний мента и свидетеля...может и них была иллюзия (т.е. до увидели то, что могло быть, но не было фактом) или галлюцинация (увидели то чего вообще нет)...
R_S, про "почитать тех. паспорт прибора на предмет фиксации в темное время суток." в неті не знайшлося, мабуть це внутрішні інструкції, типу "ночной режим работы с доп. девайсами: мент+свидетель" ))
іще троха
інфи нарив, статейка наче свіжа травнева:
"Недавно руководство Департамента ГАИ МВД Украины разослало в областные подразделения ГАИ распоряжение, которым уточняется порядок работы с радаром «Визир». Фиксировать превышения скорости теперь следует только в режиме видеосъемки(!).."
"документов поднасобираешь и вперед..." - новин по темі ще має бути;
Андрей - С
13.8.2009, 9:34
Інструкція "Візира" - дивись тут:
http://moto.kiev.ua/forum/?trid=general/1228391849797http://blog.pk.kiev.ua/authors/petrovitch/258385.htmlА стосовно невідповідності серії в копії постанови і протоколу - треба оскаржувати і по цьому пункту.
Прикріплюю зразок позовної заяви (оскаржував мій друг, успішно виграв суд, постанову скасовано). Там трохи не по даній темі, але невідповідність серії зачеплено. та й взагалі добре написана позовна.
Р.S. Не знаю чи буде видно прикріплений файл. В мене вказано, що "Файл успешно загружен и доступен в меню «Управление текущими файлами»"
"краткое содержание предыдущих серий":
31.07 - постанова;
04.08 - дві скарги заказними листами (в Кіровоградську обл.) в районну прокуратуру і командиру роти ДПС ;
25.08 - відповідь заказним від командира роти ДПС датована 18.08.2009:
"ІДПС в порушення Службової телеграми МВС №10/4598 від 24.09.2008, Розпорядження МВС №466 від 21.05.2009 склав протокол, виніс постанову... враховуючи всі обставини справи, керуючись ст 256, 268, 280 КУпАП, на підставі п.3 ст.293 КУпАП
постанову скасувати, справу закрити".
PS коли є підстави - "борітеся - поборете" (С). або ж, як мінімум - досвід.
текст скарги -
Нажмите для просмотра прикрепленного файла
kalina28
26.8.2009, 14:39
Серж, ты просто монстр против этих ДПС!!! Молодец!!!!!!