Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Снятие фар
Лада Калина Клуб в Украине > Техничка > Электрика, звук и свет
Madcap
Розбита одна фара (пасажирская), купил стекло (130 грн). Хто снимал фару подскажите процеду. Можно ли обойтись без снятия бампера?
ZZZ
без снятия бампера никак низя, не доберешся до нижних и боковых защёлок никак.

А процедура проста - снимаеш решетку, снимаеш бампер, снимаеш защиту за бампером, снимаеш клемы с фары и окручиваеш и вынимаеш фару.

Добавлено:
При должной сноровке и опыта самостоятельно снимаю 10мин и ставлю 20мин бампер. А новичкам самостоятельно установить бампер назад проблема.
Valent
Не столько проблема сколько понадобится еще одна пара рук. smile.gif
Я сам поставил с третьей попытки. smile.gif
Madcap
Стекло поменял. Пасиба ZZZ за книжку!!!
scorpion_vp
Мож кому пригодиться. Фото роблені телефоном. Розбив фару об Газель. Ну от послідовність заміни.
1.Фара.
Нажмите для просмотра прикрепленного файлаНажмите для просмотра прикрепленного файла
2.Знімаєм бампер.
Зняти обидві решітки, верхня 3 шурупи, нижня 2 шурупи.
Далі бампер. На підкрильниках відкрутити по 3 шурупи з кожної сторони, зверху 4 болти. під номером 2 болти, знизу ще три болти(знизу якщо є захист піддонна картера, зняти його).
Далі акуратно з кожного боку витягнути бампер з зажимів крила і вийняти його до переду.
Нажмите для просмотра прикрепленного файла
3.Відкрутити підсилювач, 4 болти. Зняти його.
Так його зім"яло при ударі.
4.Знімаєм фару, 2 болти зверху, 2 знизу. Від"єднуєм дроти, 2 клемні колодки.
5.Якщо потрібно(в моєму випадку потрібно), вирівнюєм бляху під підсилювачем.
6.Оскільки в нас розібраний весь перед, можна перевірити його на наявність ржавчини від сколів фарби дорожним камінням. В мене сколів було багато, тому вирішив все почистити і загрунтувати. Ось що вийшло.
7.Тепер збираєм все в зворотньому порядку.
Нажмите для просмотра прикрепленного файлаНажмите для просмотра прикрепленного файлаНажмите для просмотра прикрепленного файла
8.Якщо потрібно приклеюєм накладку на фару, яку я ледве відірвав від розбитої фари(силікон тримає просто мертво).
Особлива подяка ZZZ за якісну пластмасу і ПОКРАСКУ(при ударі не потріскала).
9.З настанням ночі, відрегулювати фару на сусідній стіні.
Все готово.
Vr_
Василь, респект за детальний фото-звіт!
Всім брати приклад!

І може трохи не по темі, але про фари - в мене не працює коректор (моторчик) в правій фарі - як його діагностувати, і чи міняється він окремо, а чи тільки з фарою?
Den_Wer
Всем привет! Недавно на Полтавском шляхе в Харькове попал в ДТП, разбил передний бампер правую фару ну и железо помято. Подскажите ПЛЗ может у кого-то осталось что-то из вышеуказанного после тюнинга или может кто знает где подешевле купить. Буду очень благодарен.
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
IPB NULL RU