Реклама российских боевиков "Вагнера" просочилась в TikTok: 1 миллиард просмотров

Реклама российских боевиков “Вагнера” просочилась в TikTok: 1 миллиард просмотров ▪️Аналитики обнаружили в TikTok 160 видеороликов, изображающих или намекающих на насилие, которое совершают боевики частной российской компании “Вагнер”. ▪️В частности, 14 из них видео о казни бывшего заключенного Рязанской ИК-3 […]

Когда появился украинский народ и что украинцы думают о Бандере

Владимир путин и российская пропаганда часто спекулируют на теме украинской истории. Они утверждают, что украинцев как самостоятельного народа “никогда не существовало”, а сама Украина — “страна, искусственно созданная Лениным”. Именно аргументы “от истории” стали едва ли не главным оправданием российской […]

"Когда поедем – не знаю, куда – не знаю, чем будем обеспечены – тоже не знаю"

“Когда поедем – не знаю, куда – не знаю, чем будем обеспечены – тоже не знаю” Полковник рассказывает мобилизованным бойцам, что им предстоит. «С грыжами, металлическими пластинами – годны и поедут на фронт» Вторая армия мира😂

Немного юмора

Пока наша доблестная армия выгоняет всякую нечисть, можно немного насладится этим видео.  

Мы Вместе Можем Остановить Войну

Я обращаюсь к Вам – к истинным жителям России! Не к яхтам путина. Не к лимузинам шойгу. К Вам простым людям. Хватит терпеть! Выходите на улицы – это просто. Мы вместе сможем остановить войну.  

 

Audi сподівається повернути довіру громадськості до автопілоту. Техніка і технології

Довіра громадськості до технологій автономного керування зазнала удару в останні місяці після низки гучних інцидентів у США, але нове партнерство між Audi та Applied Intuition спрямоване на вирішення ключових проблем безпеки з такими системами для використання на майбутніх автомобілях.

Хоча ви, можливо, раніше не чули про Applied Intuition, компанія співпрацює з більш ніж десятком великих виробників автомобілів. Разом з Audi компанія працює над створенням уніфікованого рішення для підтримки розробки, перевірки та розгортання автоматизованих систем водіння для майбутніх Audi.

Обидві компанії прагнуть прискорити процес розробки функцій автоматизованого водіння, а також скоротити витрати за допомогою наскрізного моделювання та рішень для управління даними. Ця структура також використовуватиме досвід системної інженерії Audi на основі сценаріїв для підтримки всіх поточних і майбутніх нормативних вимог.

Ні Audi, ні Applied Intuition не сказали, як довго триватиме їхнє партнерство. Також залишається незрозумілим, коли їх спільне рішення для функцій автоматизованого водіння буде готове та почне приносити користь майбутнім моделям Audi.

«Досвід як Applied Intuition, так і Audi створює взаємну вигоду для надання високоякісних автоматизованих функцій у всьому світі, незалежно від того, яке програмне забезпечення ми надаємо нашим клієнтам», – заявив виконавчий віце-президент інженерного відділу Audi, Доктор Геро Кемф.

За його словами, рішення Applied Intuition дозволяє автоматизувати робочі процеси проектування на основі сценаріїв, керованих даними, і адаптувати спільно розроблені програми для загального керування високопродуктивними, критично важливими для безпеки системами.

У Китаї представили електромобіль із запасом ходу 1300 км та холодильником у салоні. Електромобілі та електрокари

Китайська компанія Hozon Auto, яка випускає автомобілі під брендом Neta, вивела на ринок новий середньорозмірний кросовер Neta L. На старті продажів новинку запропонують в чотирьох модифікаціях і всі вони з приставкою EREV. Цією абревіатурою позначають електромобілі зі збільшеним запасом ходу.

Neta L побудований на фірмовій платформі покоління 2.0. Габаритна довжина кросовера – 4770 мм, ширина – 1900 мм, висота – 1660 мм. Розмір колісної бази – 2810 мм. Коефіцієнт аеродинамічного опору кузова – 0,258 Cd.

Neta L оснащений п’ятьма радарами міліметрового діапазону, передньою камерою та чотирма камерами кругового огляду. Також в арсеналі кросовера 12 ультразвукових радарів та камера моніторингу водія. Як зазначається, салонна камера реалізує розширені функції допомоги при керуванні Neta AD. Серед них асистент паркування, адаптивний круїз-контроль та утримання в смузі руху.

Кросовер запропонують у п’яти кольорах: Magic Night Black, Comet White, Particle Blue, Juechen Silver та Comet White. Також доступний двоколірний варіант із чорним дахом.

Більшу частину передньої панелі займає подвійний екран, що складається з 15,6-дюймових дисплеїв: центральний та мультимедійна система. За D-подібним кермом схована повноцінна РК-панель приладів. Розважальний екран переднього пасажира з роздільною здатністю 2К оснащений чіпом Qualcomm Snapdragon 8155. Також в наявності аудіосистема Neta Sky Theater з 16 динаміками.

Салон кросовера трансформується залежно від бажань та потреб користувачів: режим сну, караоке, кемпінгу, SPA або перегляду на відкритому повітрі. Навіть є окремий режим для домашніх тварин.

Крім того, у розпорядженні пасажирів холодильник на 6,6 літра та складні столики на спинках передніх сидінь. Температура в салоні регулюється через мобільний додаток або голосовими командами.

Як уже згадувалося, всі доступні на даний час версії Neta L – електромобілі зі збільшеними запасом ходу (EREV). Силова установка одна на всіх – 1,5-літровий чотирициліндровий мотор потужністю 91 к.с. та 231-сильний електродвигун. Ємність акумуляторної батареї – 30 або 40 кВт.год. Запас ходу на електротязі становить 220 або 310 км за CLTC. Повний пробіг – 1300 км.

Літій-залізо-фосфатні блоки для Neta L постачає компанія CATL. Від 30% до 80% вони поповнюються за 19 хвилин. Це дозволяє Neta стверджувати, що Neta L – модель EREV, що найшвидше заряджається у світі.

У Китаї цінник кросовера коливається від 17 925 до 22 070 доларів. Базова версія Neta L з’явиться у продажу у серпні. Повністю електричну версію кросовера доведеться почекати трохи довше. «Батарейний» Neta L виробник пообіцяв «у майбутньому».

Українці масово перереєстровують свої автомобілі. Патрульна поліція

Впродовж квітня цього року в сервісних центрах МВС спостерігається збільшення кількості реєстраційних дій із транспортними засобами. Ця послуга має найбільший попит серед автовласників.

Ми проаналізували статистику, яка свідчить про збільшення перереєстрацій транспортних засобів. Так, за перший тиждень цього місяця, у сервісних центрах МВС було проведено 43 578 реєстраційних дій. Впродовж другого тижня – 48 784, а третього – 61 816. Отже, з початку цього місяця станом на 22 квітня кількість реєстраційних операцій зросла на 42%.

Найбільше спостерігається попит на перереєстрацію по договору купівлі-продажу та дарування. З початку квітня було оформлено 110 997 за договорами купівлі-продажу, а за аналогічний період березня – 74 389.

Також впродовж останнього часу значно збільшилась кількість перереєстрацій транспортних засобів за договором дарування. За перші три тижні квітня було здійснено 2 564 таких операцій, а за аналогічний період березня – 444.

Тож одне з питань, яке часто цікавить наших співгромадян, як перереєструвати автівку на іншу особу в сервісному центрі МВС. Нагадуємо алгоритм дій, аби швидко та зручно скористатись послугою.

Перед відвідуванням сервісного центру МВС, необхідно отримати талон на отримання послуги. Він доступний онлайн – на офіційному вебсайті в розділі Е-запис, а також у терміналі, що розташований у приміщенні сервісного центру МВС.

Під час оформлення договору купівлі-продажу в сервісному центрі МВС, необхідно підготувати такі документи:

  • паспорт громадянина України або посвідка на тимчасове чи постійне проживання;
  • реєстраційний номер облікової картки;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;
  • довіреність на іншу особу (за потреби).

Якщо ви вирішили подарувати транспортний засіб, договір дарування можливо оформити у сервісному центрі МВС. Також цей документ можливо зробити в нотаріуса та додати до загального пакета документів для здійснення перереєстрації. Відповідно до Податкового кодексу України, за перший і другий ступені спорідненості податки не сплачуються.

Вартість перереєстрації легкового авто орієнтовно 755 грн без видачі номерного знака. Сюди входить адміністративна послуга та бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Перед візитом до сервісного центру МВС, можливо онлайн забронювати бажану комбінацію цифр або літер номерного знака в Кабінеті водія у розділі Електронні послуги. Для того, аби знати, на яку суму розраховувати, на сайті Головного сервісного центру МВС розміщений «Калькулятор орієнтовної вартості реєстрації транспортних засобів».