Реклама российских боевиков "Вагнера" просочилась в TikTok: 1 миллиард просмотров

Реклама российских боевиков “Вагнера” просочилась в TikTok: 1 миллиард просмотров ▪️Аналитики обнаружили в TikTok 160 видеороликов, изображающих или намекающих на насилие, которое совершают боевики частной российской компании “Вагнер”. ▪️В частности, 14 из них видео о казни бывшего заключенного Рязанской ИК-3 […]

Когда появился украинский народ и что украинцы думают о Бандере

Владимир путин и российская пропаганда часто спекулируют на теме украинской истории. Они утверждают, что украинцев как самостоятельного народа “никогда не существовало”, а сама Украина — “страна, искусственно созданная Лениным”. Именно аргументы “от истории” стали едва ли не главным оправданием российской […]

"Когда поедем – не знаю, куда – не знаю, чем будем обеспечены – тоже не знаю"

“Когда поедем – не знаю, куда – не знаю, чем будем обеспечены – тоже не знаю” Полковник рассказывает мобилизованным бойцам, что им предстоит. «С грыжами, металлическими пластинами – годны и поедут на фронт» Вторая армия мира😂

Немного юмора

Пока наша доблестная армия выгоняет всякую нечисть, можно немного насладится этим видео.  

Мы Вместе Можем Остановить Войну

Я обращаюсь к Вам – к истинным жителям России! Не к яхтам путина. Не к лимузинам шойгу. К Вам простым людям. Хватит терпеть! Выходите на улицы – это просто. Мы вместе сможем остановить войну.  

 

Mazda представила новий сімейний кросовер преміумкласу. Новинки світового авторинку

Нова Mazda CX-80 офіційно дебютувала в Європі. Преміальний сімейний кросовер приходить на зміну Mazda CX-8 і з’явиться в автосалонах із осені. Його подробиці розкрили на сайті японського виробника.

Кросовер Mazda CX-80 – четвертий представник преміальної лінійки моделей, збудованих на новій задньопривідній платформі з поздовжнім розташуванням двигуна. По суті, це подовжений варіант Mazda CX-60 та трохи компактніша альтернатива флагманській Mazda CX-90.

Розміри Mazda CX-80 2025:

  • довжина – 4994 мм;
  • ширина – 1890 мм;
  • висота – 1709 мм;
  • колісна база – 3120 мм.

Своїм дизайном нова Mazda CX-80 дуже нагадує інші кросовери преміального сімейства. У нього довгий капот та висока віконна лінія, а широка решітка радіатора поєднується з компактними діодними фарами.

У салоні також видно спорідненість із Mazda CX-60 та CX-90. Кросовер оснастили віртуальним щитком приладів та 12,3-дюймовим тачскріном, а передні сидіння розділені високою центральною консоллю. У оздобленні використана шкіра.

На вибір пропонуватимуть версії на 6 і 7 місць. Об’єм багажника Mazda CX-80 складає 257 л із трьома рядами сидінь, 1220 л – із двома та 1970 л – зі складеними задніми кріслами.

Стартова комплектація Mazda CX-80 2024 включає 20-дюймові диски, тризонний клімат-контроль, камеру, електропривід та підігрів крісел. У найдорожчій версії є камери кругового огляду, вентиляція сидінь та акустика Bose.

Кросовер Mazda CX-80 дебютував із двома двигунами. 3,3-літрова турбодизельна шістка на 254 к.с. дозволяє стартувати до 100 км/год за 8,4 с і розвивати 219 км/год, а середня витрата пального складає 5,8 л/100 км.

Альтернатива – 327-сильна плагін-гібридна установка. З нею динаміка краща (6,8 с до сотні) та можна проїхати 60 км на електротязі, а витрата складає 1,6 л/100 км.

Пізніше для окремих країн можуть запропонувати і 3,3-літрову бензинову турбошістку. Усі версії отримали 8-ступінчастий автомат і повний привід.

Електромобіль Lucid Air оновили: більш швидка зарядка та складніша конструкція. Електромобілі та електрокари

«Дальнобійний» електромобіль Lucid Air Grand Touring оновили. У компанії кажуть, що завдяки вдосконаленій автоматичній попередній підготовці до зарядки під час руху авто, Air Grand Touring тепер може поновлювати запас енергії на станціях швидкої зарядки постійного струму на 15-30 відсотків швидше, ніж раніше.

Крім того, удосконалення акумуляторів і двигунів Air Grand Touring означає, що авто буде витрачати менше енергії на тепло. Це означає, що силова установка електромобіля тепер може працювати більш ефективно навіть під час повторюваних сильних прискорень.

Електромобіль також отримав тепловий насос від високопродуктивного Air Sapphire, що ще більше покращує ефективність трансмісії, особливо при холодній погоді. Незважаючи на те, що його вражаючий запас ходу в 830 км залишається незмінним, генеральний директор Пітер Роулінсон каже, що клієнти зможуть проїжджати більше.

«Air Grand Touring зберіг свою оцінку запасу ходу в 830 км, досягнувши цього, незважаючи на більш суворі випробування», – сказав Роулінсон.

Потужність силової установки Lucid Air Grand Touring залишається незмінною. Машина приводиться у рух електромоторами сумарною потужністю у 819 к.с.

Як і більшість стартапів з випуску електромобілів, Lucid нещодавно зазнала труднощів, не досягнувши виробничих цільових показників у 2023 році, а вартість акцій марки цього року впала більш ніж на 40 відсотків. Схоже, що автовиробник став жертвою зміни смаків споживачів, оскільки інфляційний тиск і високі процентні ставки змушують покупців шукати дешевші електромобілі.

Незалежний дизайнер показав новий Alfa Romeo Stelvio. Рекламні тизери нових автомобілів

Італійський автовиробник представив нову мову дизайну з кросовером Alfa Romeo Junior, який, ймовірно отримають всі майбутні моделі бренду.

Конфліктна ситуація, яка виникла через назву субкомпактного кросовера від Alfa Romeo, певною мірою призвела до збільшення інтересу до бренду серед покупців.

Річ у тім, що кросовер, названий спершу Alfa Romeo Milano, отримав ім’я Junior, через те, що уряд Італії вирішив недоцільним використання назви «Milano» в моделі, зібраної поза межами країни.

Концерн Stellantis вирішив, що буде значно дешевше просто змінити назву кросовера, ніж перенести його виробництво з Польщі до Італії.

Однак, у автомобільних фанатів також викликав інтерес дизайн новинки, який може послугувати своєрідним «маяком» для майбутніх моделей бренду.

Наразі в лінійці бренду є седан Gulia та кросовер Stelvio, життєвий цикл актуальних поколінь яких вже добігає кінця. Через це, віртуальний дизайнер, відомий в мережі як Theottle, поділився власним баченням нової генерації Stelvio.

За допомогою власних навичок в CGI, дизайнер поєднав зовнішність Alfa Romeo та Maserati Grecale, аби приблизно передати габарити майбутньої новинки.

У своєму рендері, автор показав весь процес перетворення кросовера від Maserati на модель бренду Alfa Romeo за допомогою зовнішності Junior.