Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Розхід палива.
Лада Калина Клуб в Украине > Главный форум > Клуб Лада Калина в Украине > Львовская
Страницы: 1, 2, 3
Shyma
Їздив вчора на Говерлу!! 5 чоловік в машині(3 з них 80+) + Бокс на верху + в багажнику трохи речей. на 520 км. середній розхід склав 7.2 л. (80-110) рідко 110-140 Як на мене то нормально. А от в місті до того, показувало 11.5 л. за 370 км. проїжджених на баку Ві павера. Цей розхід мене вбиває )))) шо за фігня????
afa14
это зимняя резинка. накачайте до 2,1
mastergid
ні качайте так як воно має бути, хочеш менший розхід їзди по асфальті на незимовій гумі і все буде ОК!
Shyma
Хлопці!!! Якщо читати уважно всі повідомлення, то можна зауважити, що у інших учасників форуму (нашої гілки) розхід НЕ ПО АСФАЛЬТІ І НЕ НА ЛІТНІЙ ГУМІ менший приблизно на 2 літри на 100 км..... От тому я і дивуюся своєму розходу!

Добавлено:
Чи у Вас теж за 11 залазить???
Valent
Shyma якщо ти їздиш з тим кейсом на даху що в тебе на аваторі то це не дивно.
Shyma
Valkon Доречі та штука, є дуже економна і додає не більше 0.5 літра на сотню.... По місту з нею не їжджу!

Добавлено:
І що та штука вартує??????

Добавлено:
З якого матеріалу зроблена?? Цеглу розібє?? ))
Valent
Перший час на машині був розхід палива приблизно 12 літрів.
згодом почав єксперементувати з їздою по місту із включеним безпосереднім розходом.
знайшов золоту середину літом був розхід в місті 8,4-8,6
зараз виріс до 9,4-9,5
виріс бо їде паливо на прогрів плюс холодне палево гірше сгорае.
Коли починав їздити на Калині експереминтував з заправками та загадив паливну систему вилікував присадкою "Кастрот ТБЕ"
зараз знову взяв цю присадку для профилактики.
Подорожчала вдвічі.
Shyma
от бачиш, і втебе розхід людський. Суть і в тому що двигун у мене і рівномірно працює, і має тягу не погану, але і їсть не слабо...
afa14
МОЯ ЖРЕТ 9-9,5 ПО ГОРОДУ по компу.
правда в удовольствии прохватить себе не отказываю smile.gif
mastergid
В мене постійно показує по місті 9.8-10.5
scorpion_vp
Блін, збив комп на нулі. Як не стараюсь, розхід тільки по місту, на зимовій гумі(напомпована 2,0), деколи шліфую зі світлофорів, при сер. шв. 28 км/год становить 9,0 і вище не підіймається. Блін, може в мене інжектор якийсь не такий стоїть, або напевне комп глючить, або в Боді неправильна Калина (шутю).
mastergid
А може щось інше, наприклад свічки чи ще щось треба покопати трохи глибше
Shyma
Чесно кажучи у мене був варіант свічки вже давно, оскільки на свої NGK я їжджу вже більше 30000 . Але мій моторист, подивившись на них сказав що вони в хорошому стані....
Valent
Порывняйте контролери Январ 7.2 евро2 або Бош евро3 три вважаю що евро3 має бути менш економічний.
Zulus
Народ....успокойтесь с вашими 9,5... мне бы так...тут 11,4 - без шлифовки, правда средняя 18-20км...светофоры млин через каждые 50 метров.
ddma
Цитата(Zulus @ 24.12.2008, 9:56) *
Народ....успокойтесь с вашими 9,5... мне бы так...тут 11,4 - без шлифовки, правда средняя 18-20км...светофоры млин через каждые 50 метров.


Аналогичный город smile.gif светофоры действительно каждые 50 метров.
Сейчас по городу 8,2 средняя 22 км/ч на родной всесезонке, прогреваю не больше выкуренной сигареты - минуты 2-3
На трассе (два дня назад мотался в Пирятин и обратно - 400 км) 6,2 средняя 65 км/ч
Но у меня 1,4 двиг + чипованая у Ven'а
mastergid
вчора в мене взагалі вийшло 11,4 л по місті в економі wacko.gif sad.gif
Shyma
я не один )))))) це вже радує )))))))))))))))
Андрюхин
У меня до замены бензонасоса по городу был расход в раёне 6,8-7,2!!! А теперь где-то 9 л, ну тут конечно играет роль погодные условия, качесство бенза, зимняя резина...Жду лета, чёбы проверить)
ArtK
Цитата(Shyma @ 24.12.2008, 10:30) *
Чесно кажучи у мене був варіант свічки вже давно, оскільки на свої NGK я їжджу вже більше 30000 . Але мій моторист, подивившись на них сказав що вони в хорошому стані....

Постав бош платінум і буде тобі щастя.
mastergid
Постав бош платінум і буде тобі щастя. Я завжди ставлю такі свічки які йдуть з заводу, бо там теж не дурні тай з нашим бензином і платінум та їнші довго не походять. В мануалі пише 15 000 км міняти нехай так і буде. Перевірено все гуд.
Шось я тут спригнув трохи з теми розходу на свічки...
Shyma
ну це як сказати.... можливо свічки і є причиною розходу! Стосовно НЕ дурних на заводі, мушу не погодитись..... Вони то не дурні але мусять влісти в закладений бюджет машини, а оскільки наша маленька не із елітних авто, впевнений що ЕКОНОМЛЯТЬ на заводі на багатьох речах.. маслах, сумішах, галімих колодках і так далі. Свічки не вийняток...

Добавлено:
У мене рідні були не БОШ а якісь на Д!
scorpion_vp
Цитата(Shyma @ 25.12.2008, 21:58) *
...
Добавлено:
У мене рідні були не БОШ а якісь на Д!


З заводу ставлять А17ДВРМ.
Я б ще радив змінити заправку(АЗС), тобто перестань заправлятись на ОККО, а перейди наприклад на ВОГ,ШЕЛЛ,...
Shyma
О ні!!! тут я не послухаюсь точно..... Вона мене за 2 роки ніразу не підводила, а міняти шило на мило не хочу. І ще раз нагадаю )))) Що такий розхід в мене поліз після ПРОШИВКИ )))))))))))
mastergid
Запитання не по темі. Видалив. Тема обговорювалась. Користуємся пошуком.
ArtK
Цитата(Shyma @ 26.12.2008, 14:01) *
О ні!!! тут я не послухаюсь точно..... Вона мене за 2 роки ніразу не підводила, а міняти шило на мило не хочу. І ще раз нагадаю )))) Що такий розхід в мене поліз після ПРОШИВКИ )))))))))))

Ти замахав, чому ні в кого не "ЛІЗЕ" а в тебе поліз???!!! передай блок перешиемо назад connie_beatdeadhorse.gif d_good_luck.gif відкрути свічку на 1-му і 4-му циліндрі і подивись на них.

Видалено. Не по темі.
Shyma
відкручували, майстер сказав що все з ними у порядку. (Привозь ключ на зустріч, відкрутимо ще раз). Перепрошивати назад не хочу і не треба мене бити )))) Просто хочу зясувати, чому такий розхід гібонський )
scorpion_vp
А по трасі скільки?
Shyma
режим до 100 , рідко 130 (7.2) режим постійних обгонів 80-140 (8.3) це все майже з повною загрузкою!!!!
scorpion_vp
То є нормально. В мене 7,5 на 100.
dudik
Привіт всім.
Трохи розкажу про своє авто...Літом на літній резині показувало 8,5-9, зимою на зимовій - 11,3-12 л. Їзджу в шоці... Але підозрюю що це через режим їзди..Слизько постійно, ями, пробки і таке інше. До Шими - Я думаю, що твій розхід не з прошивкою повязаний а з приходом зими... Тепер про заправки..Заправляюсь тільки на зелених - ОККО і останнім часом ВОГ...Що там що там розхід однаковісінький. От тільки питання маю - Всі пишуть машина тягуча, рве і таке інше..Щось не дуже я того відчуваю на своїй. Свічки поміняв, кабелі вис.напруги також. Не знаю що то таке..При повній загрузці машини мені здається вона мучиться. Що то може бути? Вчора їздив на Ланосі службовому - то він "рве"..Тільки газнув як прискорення відчутно..В мене такого нема...
Shyma
1) Ланос може бути 16 клапанний --- а це велика різниця, якраз на розгоні.
2) я тобі вже раз давав телефон моториста - ти їздив???
3) Як не хоч до нього, то поїдь десь на сервіс де є компютерна діагностика... тобі одразу скажуть що не так, може в тебе по якійсь причині компресії нема. Якщо треба сервіс то в Олексія (таксиста) є знайомий в Дублянах з такою апаратурою. Також мож звернутись до МАСТЕРГРІД наш одноклубник, алевін з Камянки - Бузької. (Доречі у тебе там є контакти ))))))

Добавлено:
+ для повного переконання, можем махнутись десь машинками, навіть сьогодні. Щоб ти попробував чи є у мене тяга, а я попробую чи є вона у тебе)))
dudik
Клмпютерну діагностику робив..Нічого не показує. До моториста не хочу їхати бо кажуть гарантія пропаде..В мене ще 5 000 гарантії.
Shyma
Від чого вона пропаде??? Від того що він поміряє компресію у твому двигуні??? запхавши дуди спеціальний прилад?? Якщо так, то їдь на севіс, хай думають. Але кажу , що можна зустрітись і попробуєш на моїй, щоб був морально підкріплений. Мов.... якщо на сервісі скажуть все тіп топ, то тискажеш, зараз я подзвоню... підїде калина і ти СЕРВІСМЕН порівняєш а після того даш відповідь. Отак.
scorpion_vp
Ще може бути море причин.
1.Погана компресія(коли був перегрітий двигун).
2.Забита сіточка в паливо-приймальнику на бензонасосі(заміна, або промивка сітки).
3.Забитий паливний фільтр(заміна фільтра)
4.Забиті форсунки(треба інжектор чистити)
5.Може тупити прошивка.
6.Затиснуті клапана(відрегулювати)
і т.д.


Далі були роздуми про компресію, тому створив нову тему Компресія
Gudinishe
Вертаючись до теми розходу... Як я тільки взяв машинку то вона в мене перший місяц строго споживала 14.3-14.5 літриків, я вже думав ,що в мене мотор не 1.6 а 3.6 Alvarin_07.gif Потім все притерлось і росхід зменшився зимою до 9.5-10.5 л, то при умові що більшості я вожу тільки себе, але люблю дати джаги ну і всі світлофори завжди мої!!!! dash1.gif ! Так що Шима, як на мене в тебе ше не такий страшний розхід + по трассі в тебе тоже досить пристойний розхід smile.gif
Shyma
Їздилии вчора в Славськ на гірськолижний відпочинок. 5 чоловік в машині, зверху Бокс з лижами, ну і черевики в багажнику. Проїхали 300 км розхід по бортовому 7,4 літри на сотню... Швидкість макс. 110 в більшості 60- 80.... Я такого льоду ще ніколи не бачив... ))) Та завантажена машина поводить себе совсім не зле....
Gudinishe
Ну от бачиш а ти хвилювався.... boast.gif !!!! В тебе цілком нормальний розхід, якщо враховувати зиму + навантаження(черевики в багажніку) smile.gif
ArtK
Цитата(dudik @ 10.2.2009, 11:05) *
Привіт всім.
Трохи розкажу про своє авто...Літом на літній резині показувало 8,5-9, зимою на зимовій - 11,3-12 л. Їзджу в шоці... Але підозрюю що це через режим їзди..Слизько постійно, ями, пробки і таке інше. До Шими - Я думаю, що твій розхід не з прошивкою повязаний а з приходом зими... Тепер про заправки..Заправляюсь тільки на зелених - ОККО і останнім часом ВОГ...Що там що там розхід однаковісінький. От тільки питання маю - Всі пишуть машина тягуча, рве і таке інше..Щось не дуже я того відчуваю на своїй. Свічки поміняв, кабелі вис.напруги також. Не знаю що то таке..При повній загрузці машини мені здається вона мучиться. Що то може бути? Вчора їздив на Ланосі службовому - то він "рве"..Тільки газнув як прискорення відчутно..В мене такого нема...

Наші авто зарубані по екології, треба перешити
mastergid
ArtK пробував 2-хрежимку?
blistograd
Я вибачаюсь , що влажу в вашу розмову. Але так для зрівняння. 1,6 8 кл., пр. 10 000 км,Блок Бош, було евро-3 літом-восени, середній розхід 7,2 при середній швидкості 33 км/год. (показував і штатний комп і Штат)
Взимку перешився на евро-2 (незнаю як вона повністю називаеться) Машина почала рвати з місця, гарно їде на низьких обертах.При тій же сереній швидкості ( їзжу на роботу зроботи та тут по місцю, сильно не розженеся) розхід став 7,5 л але це зимою, коли грію і внатяг мотор їде бо слизько.
Я впевнений, що по весні розхід упаде, хай навіть стане такий самий, але машина їде по іншому.
Да, вливаю 95 через раз 92 на Шел.
Свічки рідні і тільки рідні, всякі там боши та нжк вилітають на ура. Ставив не сподобалось. Були перебої запалення поки назад рідні не вкрутив.
Lan64
Вчора встановив для себе своєрідний рекорд економної їзди.
Зробив круг І-Франківськ-Чернівці -Виноградово-І-Франківськ .Загальний шлях 730 км.
Половину шляху прїхав з одним пасажиром вагою +90 та стільки ж багажа.Крім того трохи поїздив по Чернівцях ,І-Франківську та по Хусті.Дорога пролягала через 2 гірських перевали :Торуньський та Вишківський.Колеса рідні(дешеві) всесезон,накачано по паспорту 2,0
Зважаючи на це все середній розхід по БК і по моїх розрахунках палива склав 4,8 л/100км.
За даними GPS-навігатора (що співпало з даними БК) середня швидкісь становила 68 км/год ,максимальна-129 км/год (Невеличка ділянка на мукачівській трасі біля Хуста-12х2 км)
Хочу поділитися своїми спостереженнями з цього приводу.
Маючи досвід водіння іншої машини ,я твердо впевнений, що середній розхід палива цілком залежить від водія,тобто від манери водіння.
В цій темі вже писали про те ,що на заводі там дурні чи не дурні, але ,в інструкції по експлуатації ,хоч і небагато,але є інформація про динамічну характеристику двигуна.
Щоб стало зрозуміло ,додам трошки теорії.Всі ми їздимо на своїх авто завдяки енергії ,що вивільняється внаслідок згоряння палива.Саме ця енергія штовхає поршні в наших двигунах.Вона залежить від багатьох чинників :якості пального, оптимального складу суміші в циліндрі,моменту запалювання,часу за який суміш згорає,кількості кисню в повітрі і т.д. Таким чином ,при оптимізації всіх цих параметрів ,паливо в циліндрі згорить повністю і віддасть всю свою енергію.Цю функцію виконує бортовий контроллер .І лише один з важливих параметрів він не може оптимізувати- час горіння суміші.Він залежить від якості палива(від його хімічного складу,в меншій мірі від октанового числа).Тому хтось придумав такий параметр ,як динамічна характеристика ,яка звязує обороти двигуна з крутящим моментом .Ефективність згоряння палива накладається на неї.
Щоб не вдаватися в нетрі теорії, характеристика бензинового двигуна(стосовно енергії палива) має вигляд , який приблизно показано на рисунку ,тобто має пік в області 3000 об/хв.
Для наших 8 -клапанних двигунів ,саме при цих оборотах найбільш ефективно згоряє паливо нашої посередньої якості ( час повного згоряння палива рівний робочому такту) та розвивається макс.крутящий момент.
З цього випливає декілька порад з власного досвіду
1.Завжди намагаюся підтримувати режим роботи двигуна 2000-3000 об/хв (це відповідає швидкості 90-110 км /год на 5 передачі).Зважаючи на стан доріг нашого регіону ,це не таке вже й обмеження.
2.Населені пункти стараюся проходити ,не порушуючи ПДД (60 км/год),на 5 передачі.
3.На спусках 5 передачу не виключаю .Наші контроллери мають чудову властивість.Аналізуючи параметри датчика швидкості та обороти двигуна при руху вниз , при певному їх значенн контроллер приймає рішення про те,що для прокрутки двигуна достатньо крутящого моменту ,який передається від коліс через коробку передач на колінвал.Внаслідок чого подає сигнал на електроклапан ,який перекриває подачу палива повністю.Це відбувається при руху вниз на швидкості приблизно 80 км/год,що добре видно на БК при включеній функціїї "Миттєвий розхід". БК показує розхід палива 0,0 л/100км .Крім того відбувається гальмування двигуном (менший знос гальмівних колодок ).
4.Завжди їжджу з включеною функцією "Миттєвий розхід" на БК.Приємно бачити там цифри 4,5-5,0.Нога вже автоматично встановлює педаль газу в потрібному положенні.
5.Стараюся різко не гальмувати ,використовую гальмування двигуном (менший знос гальмівних колодок ).
6.Без необхідності різко не розганяюся.
7.Перед підйомом стараюся створити запас по швидкості ,в залежності від умов стараюся підйом проходити на оптимальних оборотах.
Повертаючись до початку мого повідомлення ,неважко підрахувати економію за цю поїздку-10-15 л.
Мелочь!? Но ,приятно! smile.gif
Може у когось ще є якісь спостереження.Цікаво було б почути.
Нажмите для просмотра прикрепленного файла
sanny
Згідний з Lan64 з одним "але": 60км/г на 5-й передачі це не добре. Так можна і коробку добити-велике навантаження. Якщо постійно так їздити-загадяться свічки. То шо це класна економія-згідний, але-але. connie_crazyperson.gif
Shyma
їжджу агресивно і дьоргано... Розхід великий - це не подобається. 9-11 л.

Добавлено:
особисто мій мінімум за 300 км. - - 6.8 літра.
sanny
Цитата(Shyma @ 12.5.2009, 16:28) *
їжджу агресивно і дьоргано... Розхід великий - це не подобається. 9-11 л.

Добавлено:
особисто мій мінімум за 300 км. - - 6.8 літра.

А ти не "дьоргайся" ! Привіт сусідам!!!:friends:
Lan64
Цитата(sanny @ 12.5.2009, 16:18) *
Згідний з Lan64 з одним "але": 60км/г на 5-й передачі це не добре. Так можна і коробку добити-велике навантаження. Якщо постійно так їздити-загадяться свічки. То шо це класна економія-згідний, але-але. connie_crazyperson.gif

Звичайно згідний, їздити на 5 передачі зі швидкістю 60-70 км/год можна без шкоди для двигуна на горизонтальних ділянках.При цьому обороти двигуна 1500-1600 об/хв значно вищі від мінімально допустимих,згідно з паспортом на двигун.
Стосовно коробки, не треба допускати зниження оборотів ,коли починається посилена вібрація.Тоді вже треба переходити на понижену передачу. Це справедливо на будь-якій передачі.Саме вібрація ,що являє собою змінне ударне навантаження,шкідлива для коробки.А ,якщо їхати "в натяжку" , то ніякого додаткового навантаження немає.

Стосовно свічок,не знаю.Хоча , при штатній роботі контроллера,суміш подається в циліндр у відповідності з оборотами, диференц.залежністю навантаження, та положенню дроселя. Якщо все збалансовано , свічкам,ніби,нема чого загаджуватися.
Це моя думка ,може знаючі люди мене поправлять.

Вибачайте,що заліз у Вашу гілку.Тема цікава.
Vr_
По Львову - і не дьоргатись - це нереально! smile.gif
scorpion_vp
Цитата(Lan64 @ 12.5.2009, 15:20) *
...
Загальний шлях 730 км.
...
Зважаючи на це все середній розхід по БК і по моїх розрахунках палива склав 4,8 л/100км.


Не вішай лапшу на вуха(вибачаюсь що так грубо), але такий розхід для 8-ми клапанника не реальний. Він можливий при ідеальних умовах: безин, опір повітря, маса авто і т. д.
В мене колись Ібіза була з двигуном 0,9см куб. То розхід був мін 6,0л/100км.
sanny
Цитата(Lan64 @ 12.5.2009, 17:28) *
Звичайно згідний, їздити на 5 передачі зі швидкістю 60-70 км/год можна без шкоди для двигуна на горизонтальних ділянках.При цьому обороти двигуна 1500-1600 об/хв значно вищі від мінімально допустимих,згідно з паспортом на двигун.
Стосовно коробки, не треба допускати зниження оборотів ,коли починається посилена вібрація.Тоді вже треба переходити на понижену передачу. Це справедливо на будь-якій передачі.Саме вібрація ,що являє собою змінне ударне навантаження,шкідлива для коробки.А ,якщо їхати "в натяжку" , то ніякого додаткового навантаження немає.

Стосовно свічок,не знаю.Хоча , при штатній роботі контроллера,суміш подається в циліндр у відповідності з оборотами, диференц.залежністю навантаження, та положенню дроселя. Якщо все збалансовано , свічкам,ніби,нема чого загаджуватися.
Це моя думка ,може знаючі люди мене поправлять.

Вибачайте,що заліз у Вашу гілку.Тема цікава.

Шось дуже усьо умно, тільки нафіга така економія-тож не їзда... ignat_02.gif

Добавлено:
Коли тільки взяв Калинку-розхід був і до 14 (по компу). Обкатував акуратно, зараз розхід при активній в міру їзді приблизно від 7 до 9л. Якшо по трасі - трохи менше. Якшо активно по місту - десь 9 до 10. Пробував супер-економити - ота "їзда" на 5-й 60-70км/г виходить по компу 4.6-6 л. Але то не для мене gamer4.gif
Lan64
Цитата(scorpion_vp @ 12.5.2009, 18:56) *
Не вішай лапшу на вуха(вибачаюсь що так грубо), але такий розхід для 8-ми клапанника не реальний. Він можливий при ідеальних умовах: безин, опір повітря, маса авто і т. д.
В мене колись Ібіза була з двигуном 0,9см куб. То розхід був мін 6,0л/100км.

scorpion_vp, поглянь внизу.
Знято сьогодні ,це я вже 42 км по Франківську наїздив,відповідно, середній розхід "поплив" в сторону збільшення.
Чи ,може, ти знаєш як такі параметри на БК можна встановити якось інакше ,або думаєш ,що мені дуже цікаво когось на цьому форумі обманювати? Для чого?
Я на цьому форумі вже майже рік.Ще ніхто мене тут брехуном не обзивав.

Мда-а-а...Вихованнячко у теперішньої молоді! А ще кура-а-а-тор!?..... feminist.gif by
Нажмите для просмотра прикрепленного файла
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
IPB NULL RU