Реклама российских боевиков "Вагнера" просочилась в TikTok: 1 миллиард просмотров

Реклама российских боевиков “Вагнера” просочилась в TikTok: 1 миллиард просмотров ▪️Аналитики обнаружили в TikTok 160 видеороликов, изображающих или намекающих на насилие, которое совершают боевики частной российской компании “Вагнер”. ▪️В частности, 14 из них видео о казни бывшего заключенного Рязанской ИК-3 […]

Когда появился украинский народ и что украинцы думают о Бандере

Владимир путин и российская пропаганда часто спекулируют на теме украинской истории. Они утверждают, что украинцев как самостоятельного народа “никогда не существовало”, а сама Украина — “страна, искусственно созданная Лениным”. Именно аргументы “от истории” стали едва ли не главным оправданием российской […]

"Когда поедем – не знаю, куда – не знаю, чем будем обеспечены – тоже не знаю"

“Когда поедем – не знаю, куда – не знаю, чем будем обеспечены – тоже не знаю” Полковник рассказывает мобилизованным бойцам, что им предстоит. «С грыжами, металлическими пластинами – годны и поедут на фронт» Вторая армия мира😂

Немного юмора

Пока наша доблестная армия выгоняет всякую нечисть, можно немного насладится этим видео.  

Мы Вместе Можем Остановить Войну

Я обращаюсь к Вам – к истинным жителям России! Не к яхтам путина. Не к лимузинам шойгу. К Вам простым людям. Хватит терпеть! Выходите на улицы – это просто. Мы вместе сможем остановить войну.  

 

Mercedes-Benz вперше випробував мегаватну зарядну станцію для електровантажівок. Електромобілі та електрокари

Компанія Mercedes-Benz Trucks вперше підключила до своєї електричної вантажівки мегаватну зарядну станцію – потужністю 1000 кВт. Це був прототип магістрального сідлового тягача eActros 600, що проходить випробування на заводському полігоні у Верте-на-Рейні (Німеччина).

Зазначимо, що серійне виробництво eActros 600 заплановане вже на кінець 2024 року. Наявність батарей ємністю понад 600 кВт.год (звідси й відповідний індекс моделі) та ефективного електроприводу забезпечує тягачу у складі 40-тонного автопоїзда запас ходу до 500 км. А з проміжною зарядкою на вже існуючих станціях потужністю 400 кВт цей показник може досягати до 1000 км на день.

Зазначимо, що 60% клієнтів Mercedes-Benz Trucks проїжджають на своїх вантажівках щодня не більше 500 км.

Використання мережі мегаватних зарядних станцій MCS (з зарядним струмом понад 700 кВт) дозволить ефективно підживлювати батареї протягом обов’язкової 45-хвилинної перерви згідно з режимом праці та відпочинку водіїв у ЄС.

Сьогодні Mercedes-Benz Trucks проводить усі необхідні випробування надшвидкої зарядки, у тому числі інтерфейсу на тягачі, щоб максимально прискорити впровадження мегаватних станцій MCS.

Ілон Маск спровокував стрімке зростання акції Tesla

Компанія Ілона Маска Tesla зафіксувала новий стрибок на фондовій біржі. При цьому напередодні виробник електрокарів оприлюднив фінансовий звіт, який не виправдав очікувань.

У першому кварталі 2024 року Tesla зафіксувала падіння доходів на 9%. Це найбільший спад з 2012 року. Крім того, компанія не виправдала прогнозів аналітиків, оскільки Tesla потерпає від наслідків тривалого зниження цін. Проте на динаміку акцій на біржі вплинула нова заява Ілона Маска.

Що сказав Ілон Маск

Акції Tesla зросли в ціні після того, як гендиректор виробника електрокарів Tesla повідомив інвесторам, що виробництво нових та доступних моделей електрокарів може початися раніше, ніж очікували.

За словами мільярдера, що компанія Tesla планує почати виробництво нових моделей на початку 2025 року або наприкінці поточного. Раніше прогнозували, що цей проєкт стартує лише у другій половині 2025 року. Ілон Маск також розповів про інвестиції компанії Tesla в інфраструктуру штучного інтелекту.

Динаміка акцій Tesla на фондовій біржі

На цьому фоні акції Tesla зросли в ціні на 13% за ніч. Проте з початку року цінні папери компанії просіли на понад 40%, досягнувши найнижчого рівня з січня 2023 року. Позиції виробника електрокарів суттєво ослабли на тлі таких факторів:

  • Постійні знижки, які пропонує компанія;
  • Побоювання щодо постачання;
  • Конкуренція з Китаєм.

На момент створення цього матеріалу, акції Tesla торгуються на рівні 145 доларів за штуку. Ринкова капіталізація компанії наразі становить 460,77 мільярда доларів, згідно з даними Yahoo!Finance.

У Китаї готують недорогий рамний електропікап із запасом ходу 500 км. Електромобілі та електрокари

Рамний пікап JAC T9 Hunter отримає електричну версію. Її презентують уже завтра, 25 квітня, на автошоу в Пекіні, проте перші фото та подробиці авто вже з’явилися в мережі. Про це повідомляє сайт CarNewsChina.

Новий JAC T9 Hunter EV отримав повнопривідну силову установку із двома моторами, які сумарно розвивають 313 к.с. та 518 Нм. Акумуляторна батарея ємністю 88 кВт.год забезпечує запас ходу 500 км.

Відрізнити електромобіль JAC T9 від стандартного пікапа можна за зміненим дизайном передньої частини – замість решітки радіатора встановлено пластикову заглушку. Крім того, автомобіль отримав нові 18-дюймові диски із покращеною аеродинамікою. Модель пропонують виключно в чотири дверній версії із кузовом довжиною 1,81 м.

Габарити JAC T9 Hunter EV:

  • довжина – 5620 мм;
  • ширина – 1965 мм;
  • висота – 1920 мм.

В салоні JAC T9 Hunter EV встановлені віртуальний щиток приладів та великий портретний тачскрін із діагоналлю 10,4 дюйма. Замість важеля КПП з’явився круглий джойстик. Комплектація включає клімат-контроль, електропривід сидінь, навігацію та бездротову зарядку для телефона.